Ankaralı kırtasiyeci zora girdi: Basın açıklaması yapacaklar

Ankaralı kırtasiyeci zora girdi: Basın açıklaması yapacaklar
Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası, kırtasiye sektörünün karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası, kırtasiye sektörünün karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. "Zincir Marketlere Artık Dur Deme Zamanı - Zamların Sorumlusu Biz Değiliz" temalı açıklamada, kırtasiyeci esnafının zincir marketlerle rekabet edemediği ve iflasın eşiğine sürüklendiği belirtildi.

Açıklamada zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasına karşı olduklarını ifade eden Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiyeci esnafının ürünlerinin zincir marketler nedeniyle raflarda kalma endişesi taşıdığını dile getirdi. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde kırtasiyecilerin umutsuz bir durumda olduğuna vurgu yaparak, "Zincir marketlerin satış yapacağı ürünlere sınırlama getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Aksi takdirde esnafımızın ayakta kalması ve ticarete devam etmesi mümkün değildir" dedi.

muslum-kucukarzuman.jpg

YASA TBMM'DE BEKLİYOR

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun kırtasiye malzemeleri ve kitap fiyatlarını ciddi şekilde etkilediğini belirten Küçükarzuman, bunun sorumlusunun kırtasiyeciler olmadığını söyledi. Küçükarzuman, perakende sektörünü düzenleyecek yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde beklediğini hatırlatarak, perakende yasası çıkarılırsa sadece bizim sektörümüz değil, Türkiye'nin günlük hayat kalitesi de yükselecek ve zincir marketlerin sektörümüze zarar vermesi engellenecektir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.