Ankara'da edu.tr krizi: Mağdurlar BTK'ya dava açabilir

Ankara'da edu.tr krizi: Mağdurlar BTK'ya dava açabilir
Yeni Pazar Üniversitesi isimli kurumun yalnızca resmi eğitim kurumlarına verilen 'edu.tr' uzantısını alması üzerine kriz büyüyor. Eski İnternet Kurulu üyesi Tuna Tugcu, "Dolandırılan herkesin BTK'dan maddi ve manevi tazminat isteme hakkı var" dedi.

Yeni Pazar Üniversitesi isimli kurumun yalnızca resmi eğitim kurumlarına verilen 'edu.tr' uzantısını alması üzerine kriz büyüyor. Eski İnternet Kurulu üyesi Tuna Tugcu, Dolandırılan herkesin BTK'dan maddi ve manevi tazminat isteme hakkı var" dedi.

Türkiye'de sahte olduğu anlaşılan 'Yeni Pazar Üniversitesi'nin yalnızca resmi eğitim kurumlarına verilen 'edu.tr' uzantısını alması, büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin soru önergesine yanıt veren Yükseköğretim Kurulu, sorumluluğun Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda olduğunu belirtti.

2-004.jpg

DAVA HAKKI VAR

Eski İnternet Kurulu üyesi Tuna Tugcu, yaşanan krizi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Tugcu açıklamasında, "Ulaştırma Bakanlığı, DNS yönetimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin elinden almak için uzun süre uğraştı. İnternet Kurulu üyesiyken bu konuda Ulaştırma Bakanlığı danışmanlarına sürekli karşı çıktım. Ancak bizi kuruldan ayırdıktan sonra istediklerini yaptılar. Bugünkü sonuç ortada" dedi.

Tugcu, YÖK'ün bu konuda haklı olduğunu belirterek, DNS kayıtlarının artık BTK'nın sorumluluğunda olduğunu ve en basit kontrolü bile yapmadan sahte üniversiteye DNS kaydı açıldığını vurguladı. "Yeni Pazar Üniversitesi tarafından dolandırılan herkesin BTK'dan maddi ve manevi tazminat isteme hakkı var. BTK, DNS'in sorumluluğunu aldıysa, yarattığı sorunların da yükümlülüğünü üstlenmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.