Ankara’da döviz kuyruğu: Vatandaşlar dakikalarca sıra bekliyor

Ankara’da döviz kuyruğu: Vatandaşlar dakikalarca sıra bekliyor
Başkentin en kalabalık noktalarından biri olan Ulus’ta döviz kuyruğu dikkat çekiyor. Yatırım yapmak isteyen ya da elindeki dövizleri bozdurmak isteyen vatandaşlar Ulus’taki döviz bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Dövizde yaşanan artışlar yurdun çeşitli noktalarında döviz ofislerini hareketlendiriyor. Altın ve dövizdeki hızlı düşüş ve artışın ardından vatandaşlar döviz yatırımlarını değerlendirmek ya da Türk Lirası’na döviz almak için döviz büroları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Vatandaşlar döviz almak ya da döviz bozdurmak için uzun süre kuyrukta bekleyebiliyor.

Döviz ofislerinin önlerinde oluşan kuyrukların nedenini yaz aylarının gelmesiyle gurbetçi vatandaşların yurda dönmesi ve Kurban Bayramı’nın yaklaşmasına bağlayanlar olduğu gibi, dövizdeki her dalgalanmada bu görüntünün oluştuğunu düşünenler de yok değil.

GURBETÇİ ETKİSİ

Türk vatandaşlarının yatırım için kullanmak istediği döviz ve altının yanı sıra gurbetçi vatandaşların da Türkiye tatiline gelmesinin, döviz bürolarındaki yoğunluğu artırdığı belirtiliyor. Öte yandan Kurban Bayramı’na sayılı günlerin kalmasının da döviz ofislerindeki hareketliliğe sebep olduğuna dikkat çekiliyor.

ulus-doviz-burosu-kuyruk.jpg

ULUS’TA UZUN KUYRUK

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da özellikle Ulus’taki döviz bürolarının önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Başkentin en kalabalık noktalarından biri olan Ulus’ta döviz kuyruğu dikkat çekiyor. Yatırım yapmak isteyen ya da elindeki dövizleri bozdurmak isteyen vatandaşlar Ulus’taki döviz bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

AVRO VE DOLAR SEVİYELERİ

21 Mayıs 2024 tarihi saat 11.50 itibariyle vatandaşlar ellerindeki dövizleri avroda 34,70 TL’den, dolarda ise 31,96 liradan bozdururken, yatırım için döviz almak isteyen vatandaşlar avroda 35,12 TL’den, dolarda ise 32,12 liradan alış yapıyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.