Allah’ın yenilmezliği ve üstünlüğünün sembolü: “El-Aziz”

Allah’ın yenilmezliği ve üstünlüğünün sembolü: “El-Aziz”
İslam inancında Allah'ın 99 isminden biri olan "El-Aziz"; eşsiz değer, yenilmez güç ve mutlak üstünlük anlamlarını taşır. En kısa özetiyle Allah’ın bu ismi, Allah'ın benzersiz kudretini vurgulamaktadır.

İslam alimleri, Allah'ın "El-Aziz"inin, O'nun dengi ve benzeri olmayan, yenilmez ve daima galip gelen sıfatlarını ifade ettiklerini açıklar. Bu isim, Kur'an-ı Kerim'de çeşitli ayetlerde genişlemeyi, Allah'ın mutlak kudretini ve üstünlüğünü vurguluyor.

KUR'AN'DA "EL-AZİZ" İSMİNİN YERİ

En'am Suresi'nin 96. ayetinde, Allah'ın "El-Aziz" ismi, kainatın düzenini yaratan ve yönetilen güç olarak tanımlanıyor. Ayette, gece ve gündüzün yaratılışı, güneş ve ayın insanlarına ulaştığı, Allah'ın üstün kudretinin bir göstergesi olarak sunuluyor.

MUTLAK GÜÇ SAHİBİ OLARAK ALLAH

Ali İmran Suresi'nin 26. ayetinde, Allah'ın "El-Aziz" ismi, mülkün gerçek sahibi olarak vurgulanıyor. Bu ayette, Allah'ın dilediğini yüceltme ve alçaltma gücüne sahip olduğu, tüm hayır ve kudretin O'nun elinde olduğu belirtiliyor.

"EL-AZİZ" İSMİNİN İNANANLAR İÇİN ANLAMI

Dini kaynaklara göre, Allah'ın "El-Aziz" ismi, müminlere güç ve cesaret veriyor. Bu isim, Allah'ın Hz. Muhammed aracılığıyla insanların yaşadığı mesajın ve müminlere bahşettiği manevi gücün kaynağı olarak görülüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.