Adıyaman’da büyük yangın: Köylere sıçrayacakken kontrol altına alındı

Adıyaman’da büyük yangın: Köylere sıçrayacakken kontrol altına alındı
Adıyaman’da otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Buradan da köylere sıçrayacakken, saatler süren bir müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Geçtiğimiz ay Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangın felaketini akla getiren yangının bir benzeri Adıyaman’da yaşandı.

Adıyaman’da otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Buradan da köylere sıçrayacakken, saatler süren bir müdahale sonucu kontrol altına alındı.

EVLER VE BAHÇELER ZARAR GÖRDÜ

Akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale sürerken, birçok ev ve meyve bahçelerinin zarar gördüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, yangın tam olarak Adıyaman merkeze bağlı Akçalı, Ahmet Hoca ve Kayaönü köyleri yakınlarındaki alanda çıktı.

KÖY BAHÇELERİNE KADAR İLERLEDİ

İlk etapta otluk alanda başlayan yangının, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığı görüldü. Kısa sürede büyüyen ve dağlık araziden ilerleyen yangın Ahmethoca Köyü yakınlarındaki bahçelere kadar ulaştı. Yangında meyve bahçelerinin yanı sıra buralarda ki bazı evlerin de hasar aldığı belirtiliyor.

adiyaman-yangin-iki.jpg

DÖRT KOLDAN MÜDAHALE

Yangına dört koldan müdahale edildi. Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü İtfaiye ekipleri, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma personelleri, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA’lar, AFAD ekipleri ve köylüler alevlere müdahale etmek için yoğun çaba sarf etti.
Ekiplerin söndürme çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken yangının çevrede ki Akçalı, Ahmet Hoca ve Kayaönü köylerine sıçramaması için tedbirler alındı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bu arada, geçtiğimiz Haziran ayında Diyarbakır ve Mardin’de yangın çıkmış, 15 vatandaşımız yangında feci şekilde can vermişti. Akılları Diyarbakır ve Mardin yangınlarını getiren Adıyaman’daki yangın, sosyal medyada gündem oldu. Adıyamanyanıyor etiketiyle değişik fotoğraf ve video paylaşılıyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.