A101’e boykot çağrıları yapılıyor: Sebebi 1-7 Haziran indirim kataloğu

A101’e boykot çağrıları yapılıyor: Sebebi 1-7 Haziran indirim kataloğu
A101’in 1-7 Haziran İndirim Kataloğu büyük tepki topladı. Katalogda, İsrail’in Filistin işgalini destekleyen markalara yer verilmesi ve üstüne bir de bunlara indirim uygulanması bardağı taşıran son damla olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’nin en büyük 3 zincir marketinden biri olan A101’in 1-7 Haziran İndirim Kataloğu büyük tepki topladı. Perakende market zinciri için boykot çağrıları yapılıyor.

Sosyal medyada hızlıca büyüyen boykot çağrılarında A101, “İsrail’in Filistin işgalini destekleyen markaların boykot ürünlerine sık sık indirim uygulayarak boykotu kırmaya çalışmakla” suçlanıyor.

İNDİRİMLE BOYKOTU KIRMAYA MI ÇALIŞIYOR?

A101 her hafta Haftanın Yıldızları kataloğu yayınlıyor. Market hafta boyunca bu ürünleri indirimli satıyor. A101 ayrıca zaman zaman 1 Alana 1 Bedava kampanyası yapıyor.

Perakende market zincirinin hem Haftanın Yıldızları kataloğu ile indirim yaptığı, hem de 1 Alana 1 Bedava kampanyasında “finish”, “fairy” gibi İsrail menşeli ürünlere yer vermesi büyük tepki topladı.

TREND OLDU

Sosyal medyada “A101Boykot” etiketiyle öyle çok yorum yapıldı ki, paylaşımlar trend listesine girdi.

Boykot Dedektifi yaptığı açıklamada, A101’i neden boykot ettikleri konusunda, şöyle dedi: “İşgalci İsrail tarafından 76 yıldır devam eden Gazze ve Filistin soykırımının son evresi olan 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren gözetimimiz altında olan A-101 işgali destekleyen markaların boykot ürünlerine sık sık indirim uygulayarak boykotu kırmaya çalışmıştır. 1-7 Haziran diye duyurduğu son indirim ilanı artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Boykot konusunda hassasiyet gösterenlerin bu marketten alışveriş yapmaması ve bunu acilen duyurması ricamızdır.”

a101-katalog.jpg

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.