Yazın gelmesiyle inşaat, tamir ve bakım arttı: Rüzgarlı canlandı!

Yazın gelmesiyle inşaat, tamir ve bakım arttı: Rüzgarlı canlandı!
Yazın gelmesiyle inşaat, tamir ve bakım işlerinin artması Rüzgarlı Sokak esnafının yüzünü güldürüyor. İnşaat ve hırdavat malzemelerinin her çeşidinin bolca bulunduğu Rüzgarlı Sokak’ta sezonun açıldığı, işlerin arttığı gözleniyor.

Ankara’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte Rüzgarlı Sokak’ta bulunan hırdavatçılar ile yapı ve inşaat malzemesi satan dükkanlarda hareketlilik başladı. Vatandaşlar evlerinde ve bağ bahçelerinde başladığı bakım ve onarım ile yapım işlerinde Rüzgarlı’daki dükkanları tercih edebiliyor.

Hırdavat ve inşaat malzemesi üzerine iş yapan esnaflar geçen seneye göre fiyatlarda artış olsa da vatandaşların tercihini internetten satın almak yerine kendilerinden yana kullandığını belirterek, “Sezon açıldı. İşler arttı” diye konuştu. Bazı yapı ve inşaat malzemelerinin fiyatlarından bahseden esnaflar, “Boyacı setleri 150, 3.5 kilogram beyaz tavan boyası 200, 20 kilogram plastik iç cephe duvar boyası bin 400 TL, batarya bin liradan başlıyor” dedi.

YİNE DE UCUZ

Ankara’da vatandaşların tatil hazırlıkları başladı. Yaz aylarını hobi bahçesi ve yaylalarında geçirmek isteyen vatandaşlar buradaki evlerinin inşaatı ve bakım onarımı için Ankara Ulus’taki Rüzgarlı Sokak’ı es geçmedi. Vatandaşlar internetten direkt satın almak yerine hırdavat ile yapı ve inşaat malzemesi satan esnaflarda da fiyat sorduğu ve bütçesine uygun olan ürünleri satın aldığı gözlemleniyor. Dükkanlarda bazı saatler yaşanan yoğunluk da dikkat çekti. Rüzgarlı Sokak’ta işletme sahibi esnaflar, “Sezon açıldı. İşler arttı. Dolar sabit kalsa da geçen seneye göre fiyat artışları mevcut. Malum maliyetler artıyor. Ama yine de bizde internete göre ucuz. Buralar tercih edilmeli” diye konuştu.

İŞTE BAZI ÜRÜNLERİN FİYATLARI

Hırdavat ile yapı ve inşaat malzemesi satan esnaflar bazı ürünlerin fiyatını şu şekilde açıkladı; “Boyacı setleri 150, 3,5 kilogram beyaz tavan boyası 200, 20 kilogram plastik iç cephe duvar boyası bin 400 TL, batarya bin, çim biçme makinesi 10 bin, darbeli matkap 3 bin liradan başlıyor. Ayrıca testere 7 bin, tornavida seti bin 200, alyan anahtar seti 800 lira.”

TÜİK’E GÖRE FİYATLAR ARTTI

Öte yandan TÜİK’in Mart ayındaki İnşaat Maliyet Endeksi verilerine göre bina yapımındaki inşaat malzemelerinden oluşturan bir sepetteki ürünlerin fiyatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyetindeki artış ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 75 oldu.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.