Ulus Hali’nde bayram yoğunluğu başladı

Ulus Hali’nde bayram yoğunluğu başladı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Tarihi Ulus Hali dolup dolup taşıyor. Ankara’nın uğrak noktalarından olan Ulus Hali’nde bayram alışverişi yoğunluğu yaşanıyor. Halciler hallerinden memmun.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kıyafet ve erzak alışverişi yapmak isteyen Ankaralılar, Ulus’un yolunu tutuyor.

Gıda alışverişi için Ankara’nın vazgeçilmez tarihi noktalarından biri olan Tarihi Ulus Hali’nde bayram yoğunluğu yaşanıyor. Sebze-meyve, tatlı ve kuruyemiş alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar Ulus Hali’nde yoğun bir kalabalık oluşturuyor. Halinden memnun olduğunu belirten hal esnafı ise bayram yaklaştıkça kalabalığın daha çok artacağını söylüyor.

BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Yağışlı havalara rağmen Tarihi Ulus Hali’ne yoğun ilgi gösteren Ankaralılar çeşit çeşit ürün arasında bayram alışverişini yapıyor. Giyimden gıdaya oldukça bol olan ürünler, her tarz ve her kalitede bulunabiliyor. Bayrama sayılı günler kalmasıyla birlikte Ankara Halkı bu fırsatı değerlendirerek alışverişini Ulus Hali’nden yapıyor. Ankaralıların alışveriş için Ulus Hali’ni tercih etmesi ile birlikte yoğun bir kalabalık yaşanıyor. Uygun fiyatlarla alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar adeta hale akın ediyor.

BAKLAVA 99 TL'DEN BAŞLIYOR

Tarihi Ulus Hali'nde bulunan baklava çeşitleri 99 TL'den başlıyor 200 TL'ye kadar devam ediyor. İçerdiği malzeme ve kalitesine göre her bütçeye uygun tatlı bulunabiliyor. Cevizli baklava 99-150 TL arasında olurken fıstıklı baklava ise 150-200 TL arasında bulunabiliyor. Bayram şekeri ve lokum fiyatları da kalitesine göre değişkenlik gösterirken 99 TL'den başlayarak 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. Lokum fiyatları 150-180 TL bandında bulunurken şeker fiyatları ise kilosu 99 TL'den başlayarak devam ediyor.

“HER BAYRAM YOĞUN OLUYOR”

Hal esnafı İdris Özdemir, şu bilgileri verdi: “Bayram yaklaştıkça kalabalık daha da artıyor. Geçen hafta bu kadar yoğunluk yoktu. Önümüzdeki günlerde daha kalabalık olacak. Burada her çeşit her kalitede her fiyatta ürün bulunuyor. Bunu bilen vatandaşlar da aradığını burada buluyor. Burada herkes kendi bütçesine göre alışverişini yapabiliyor. Bu nedenle her bayram burada yoğun kalabalık oluyor.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.