Türk halkının Mehmet Şimşek’i beğeni düzeyi belli oldu

Türk halkının Mehmet Şimşek’i beğeni düzeyi belli oldu
Türk halkına Mehmet Şimşek’i beğeniyor musunuz diye soruldu. Araştırma ile Türk halkının Mehmet Şimşek’i beğeni düzeyi belli olurken, AK Parti ve MHP’lilerin görüşleri hayli dikkat çekti.

Stratejik ve sosyal araştırmalar yapan bağımsız araştırma kuruluşu olan Metropol Araştırma, Türk halkının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bakışını ölçtü. Araştırma ile Türk halkının Mehmet Şimşek’i beğeni düzeyi belli oldu. Ankette AK Parti ve MHP’lilerin Mehmet Şimşek'e bakışı hayli dikkat çekti.

METROPOL ARAŞTIRDI

Özer Sancar yönetimindeki Metropol’ün x hesabından paylaştığı araştırma sonuçlarına göre, Temmuz 2024 tarihi itibariyle halkın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i beğeni düzeyi yüzde 17 olarak gerçekleşti.

HALKIN YÜZDE 17'Sİ BEĞENİYOR

Firma paylaşımında “Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2024 araştırmasına göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in beğeni düzeyi %17'dir” dedi.

Türkiye genelinde 12-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında toplam 1699 kişi üzerinde yapılan ankette, katılımcılara “Mehmet Şimşek’i beğeniyor musunuz?” diye soruldu. Yüzde 60.2 beğenmiyorum derken, beğeniyorum diyenlerin oranı yüzde 17.3’te kaldı. Yüzde 15 tanımıyorum, yüzde 3.8 ne beğeniyorum ne beğenmiyorum, yüzde 3.7 ise fikrim yok cevabını verdi.

mehmet-simsek.jpg

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİ DE İYİ BAKMIYOR

Anket sonucunda, Mehmet Şimşek’i beğeniyorum / beğenmiyorum diyenlerin partilere göre dağılımlarına da yer verildi. Sonuçlara göre, son seçimde oyunu AK Parti’ye vermiş katılımcıların yüzde 40.6’sı, MHP’ye vermiş katılımcıların da yüzde 51.4’ü Mehmet Şimşek için “beğenmiyorum” cevabını verdi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.