TESK Başkanı Palandöken: Zamları durdurun, enflasyon düşmüyor

TESK Başkanı Palandöken: Zamları durdurun, enflasyon düşmüyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde art arda gelen zamların enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Palandöken, "Zamları durdurun, enflasyon düşmüyor" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde art arda gelen zamların enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Palandöken, ekonomideki mevcut tabloyu eleştirdi. Yapılan zamların enflasyonu düşürme çabalarını engellediğini söyleyerek, piyasalara güven verilmesi gerektiğini vurguladı.

1.jpg

FİYATLAR DÜŞMÜYOR

Palandöken, açıklamasında yaz mevsimine rağmen peş peşe gelen zamların tarım ürünlerinden sebze ve meyvelere kadar pek çok ürünün fiyatlarının düşmesini engellediğini söyledi. Özellikle akaryakıt, elektrik ve doğalgaza gelen zamların hizmet sektöründeki fiyatların düşmesini imkansız hale getirdiğini ifade etti.

"Elektriğe yüzde 38 zam geldi, doğalgaza zamlar eklendi. Bu durumda hizmet sektöründe fiyatların geri gelmesi mümkün değil" diyen Palandöken, ekonomik istikrarın sağlanması için zamların durdurulması gerektiğini vurguladı. Sigara ve alkollü içeceklere yapılan ÖTV zamlarının diğer tüketim malzemelerinin fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.