Kurban kesemeyip, ESK’ya ümit bağlayanlara kötü haber: Kota devam edecek

Kurban kesemeyip, ESK’ya ümit bağlayanlara kötü haber: Kota devam edecek
Maddi nedenlerle bayramda kurban kesemeyecek olan vatandaşların, “ESK’nın uygun fiyatlı etinden alır, çocukların gönlünü görürüm” hayali de suya düştü. Et ve Süt Kurumu mağazalarındaki kota uygulamasının bayramda da devam edeceği öğrenildi.

Türkiye’nin en uygun fiyatlı kırmızı et çeşitleri bulunan Et ve Süt Kurumu’nun Ankara’daki mağazalarında kıyma 279, kuşbaşı 319 liradan satışa sunuluyor. Kurban Bayramı öncesi durumu olmayan vatandaşlar satış mağazalarının yolunu tutarken; kurumla anlaşmalı olan PERDER’e bağlı zincir marketlerin aksine kota uygulamasıyla karşılaşıyor. Vatandaşlar uygun fiyatlı kırmızı etten sadece 2 kilo alabiliyor.

EN UYGUNU ET VE SÜT KURUMUNDA

Kurban almak için yeterli maddi imkanı olmayan vatandaşların diğer seçeneği ESK mağazaları oluyor. 16 Haziran’da başlayacak bayram öncesi Ankara PERDER’e bağlı zincir marketlerde kilosu 324 liraya kıyma ve kilosu 354 liradan kuşbaşı eti kotasız şekilde satın alabilen vatandaşlar; Et ve Süt Kurumu’nun Ulus, Sincan ve Lodumlu’daki mağazalarında kilosu 279 liradan kıyma, 319 liradan kuşbaşı ette kota uygulaması ile karşılaşıyor. Vatandaşlar bu mağazalardaki uygun fiyatlı etlerden sadece 2 kilo alabiliyor.

esk-kuyruk.jpg

Maddi nedenlerle bayramda kurban kesemeyecek olan vatandaşların, “ESK’nın uygun fiyatlı etinden alır, çocukların gönlünü görürüm” hayali de suya düştü.

ÖĞLENE KALMIYOR

Et ve Süt Kurumu’nun Ankara’daki mağazalarında bayram öncesi uygun fiyatlı kırmızı ete yoğun ilgi gösteriliyor. Ankara’daki 3 mağazadan biri olan Ulus Satış Mağazası’nda kuyruklar oluşmaya devam ediyor. Sabah erken saatlerde başlayan kuyruğun öğleden sonra saat 3’e kadar devam ettiği gözlemleniyor. Kuyrukta bekleyen vatandaş öğleden sonra kuşbaşı ve kıymaya hiç ulaşılamadığını diğer ürünlerinde bir kısmına ulaşılabildiğini söylüyor.

et-kuyrugu.jpg

Kurumun hemen hemen tüm mağazalarında kuşbaşı ve kıymalar yoğun rağbet nedeniyle öğlene kalmadan tükeniyor.

İŞTE ANKARA’DAKİ MAĞAZALAR

Öte yandan Ankara’da 3’üncü mağazasıyla operasyonel faaliyetlerini artıran Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Ulus’taki mağazası Tarihi Ulus Hali içerisinde; Sincan’daki satış mağazası Ayaş Caddesi üzerindeki Sincan Et Kombinası Müdürlüğü içerisinde; Lodumlu mağazası ise Eskişehir yolu üzerindeki Tarım ve Orman Bakanlığı Lodumlu Kampüsü’nde bulunuyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.