Kök aylığı düşük milyonlarca emekli sıfır zam alacak

Kök aylığı düşük milyonlarca emekli sıfır zam alacak
TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon oranı emeklileri kızdırdı. Türkiye Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, milyonlarca emeklinin kök aylıklarına yansıyacak yüzde 24,73'lük zam nedeniyle "0" zam almış olacaklarını ileri sürdü.

TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon oranıyla ilgili olarak yetkili sendika Memur Sen’in ardından bir değerlendirme de emeklilerden geldi. TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte Temmuz’da memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli olmuştu.

EMEKLİLERDEN TEPKİ

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın’ın yaptığı “Maaş ve ücret artışları yüksek enflasyona yenildi. 6 aylık dönemin son 3 ayında kamu görevlileri cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele etti” şeklindeki açıklamanın ardından Türkiye Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, TÜİK verilerinin gerçek dışı olduğunu, kurumun suç işlediğini savundu.

EN DÜŞÜK KÖK AYLIK 4500 TL

Türkiye Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, yaptığı yazılı açıklamada "Haziran ayına kadar geçen 6 aylık dönemde, bağlanan en düşük kök aylık 4 bin 500 lira olmuştur. Bu durum başlı başına bir ayıp iken, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık tüfe oranı olan yüzde 24,73 rakamını bu rakama ekleseniz, 5 bin 613 lira olmaktadır. Bu Türkiye Yüzyılının ayıbıdır. Bu rakama 4 bin 387 lira ekleyen Hazine, açıkladığı vergi oranları ve zamlarla bu rakamları daha ele geçmeden geri almaktadır” dedi.

emekli-bayram-ikramiyesi-ne-kadar-olacak-removebg-preview.png

“EMEKLİLER SIFIR ZAM ALACAKLAR”

Milyonlarca emeklinin kök aylıklarına yansıyacak yüzde 24,73'lük zam nedeniyle "0" zam almış olacaklarını ileri süren Tangören, elde ettikleri 10 bin TL aylıkla, bir buçuk ya da iki yıl daha zam alamayacaklarını iddia etti.

Mehmet Emin Tangören açıklamasına şöyle devam etti: “Diğer taraftan, geçen 6 aylık dönemin tüfe oranını emekliye zam diye yutturamazsınız. Bu rakam geçen 6 ayda emeklinin aylığındaki erimeyi yerine koymaktır. Üzerine bir rakam veya refah payı eklenmediği sürece; ‘Emekliye Zam’ demek tam bir yalandır. Gerçekte verilen zam sıfırdır, sadece enflasyon erimesini yerine koymaktır.”

SEYYANEN ARTIŞ YAPILMALI

Emeklilerin sıfır zamma karşı olduğunu, TÜİK rakamlarını gerçekçi bulmadığını, yetkililerin bu duruma acil olarak müdahale etmelerini beklediğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, “Emekliye; Temmuz ayının 15'ine kadar, refah payı oranı açıklanmalı ve uygulanmalı, taban emekli aylıklarına seyyanen artış yapılarak açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır” dedi.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.