İşçiler Ankara'da toplanıyor: Türkiye’nin en büyük mitingi olacak

İşçiler Ankara'da toplanıyor: Türkiye’nin en büyük mitingi olacak
İşçiler Ankara’da miting yapıp, “zordayız geçinemiyoruz” diye haykırmaya hazırlanıyor. Türk İş öncülüğünde gerçekleşecek Ankara mitinginin Türkiye’nin en büyük mitingi olacağı belirtildi.

Türkiye genelinde “Zordayız geçinemiyoruz” açıklamaları yapan Türk İş, şimdi de Ankara’da dev bir miting gerçekleştirmeyi planlıyor. Türk İş’in Ankara mitingi Meclis açıldıktan sonra yapılacak. Türkiye’nin en büyük mitingi olacağı belirtildi.

ATALAY: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİTİNGİ OLACAK

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Ankara mitingi ile ilgili “Meclis açıldıktan sonra Ankara’da Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız” dedi. Atalay, Hükümet’e seslenerek “taleplerimizi karşılayın sıkıntılarımızı giderin” diye konuştu.

ÇOCUĞUMUZU OKULA NASIL GÖNDERECEĞİZ?

Türk İş Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin de yaptığı açıklamada, Türk İş Ankara mitingini niçin yapacaklarının işaretini şu sözlerle verdi:

“İşçinin, yoksulun dayanacak gücü kalmadı. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalama 15 bin liranın üzerine çıktı. İnsanlar, yüksek kiralar sebebiyle, sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalıyor.”

“Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam gelmeye devam ediyor. Geçen ay elektrik fiyatına, bu ay da doğalgaza yüzde 38 zam geldi.”

“Önümüzdeki ay okullar açılacak. Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı. Analar, babalar ‘çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diyor. İşçiler çocuklarının eğitim masraflarını şimdiden kara kara düşünüyor. Yılbaşından günümüze kadar iğneden ipliğe her şeyin fiyatı 2 katına çıkarken, işçinin emeklinin, yoksulun geliri yerinde saydı.”

EMEKÇİLERİN TALEPLERİNİ DİLE GETİRİYORUZ

“Türk İş olarak işçinin, emeklinin insana yakışır koşullarda bir hayatı olsun diye mücadele ediyoruz. Çalışanın, emeklinin hakkını arıyoruz. Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. Üyelerimiz başta olmak üzere tüm emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Emeğimizin karşılığı olan gelirimizin, enflasyon verilerine kurban edilmesine karşı açık bir tavır alıyoruz.”

BEDELİNİ BİZ ÖDEMEYECEĞİZ

“Bir kez daha belirtiyoruz! Hayat pahalılığı, Yüksek enflasyon, Adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıtdışı istihdam, Güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz, Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz, 696 sayılı KHK ile kadroya giren işçilerin kanundan doğan haklarını aramaya devam edeceğiz, KİT’lerde ve kamuda taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, Örgütlenmenin önündeki engelleri tek tek aşacağız, Yaşasın TÜRK-İŞ!, yaşasın ekmek, barış ve özgürlük mücadelemiz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.