Gelin adaylarını üzecek karar: Gelinlik deneme de ücretli oldu

Gelin adaylarını üzecek karar: Gelinlik deneme de ücretli oldu
Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, gelinlik bakan bekârları üzecek bir karar aldı. Karara göre, gelinlik denemek artık ücretli. Gelin adayları deneyecekleri her bir gelinlik için, alsınlar almasınlar, belli bir ücret ödemek zorunda olacak.

Gelinlik bakan bekârları üzecek bir karar alındı. Karara göre, gelinlik denemek artık ücretli. Gelin adayları deneyecekleri her bir gelinlik için, alsınlar almasınlar, belli bir ücret ödemek zorunda olacak. Karar vatandaşı üzerken, düğün alışverişinin vazgeçilmez adresi Samanpazarı’nda esnafın yüzünü güldürdü.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, gelinlikçilerin talebi üzerine harekete geçti. Oda Başkanı Muhittin Köksal, yaptığı açıklama ile gelinlik denemelerinin ücretli olacağını duyurdu. Gündeme bomba gibi düşen açıklama tartışmalara neden oldu. Çiftler her geçen gün artan evlilik maliyetlerinden şikâyetçi olurken, gelinlikçiler ise alınan kararın yerinde olduğunu ifade etti. Peki, bu karar neden alındı? Yerinde bir karar oldu mu? Gelinlikçiler ve gelinler alınan karar hakkında ne diyor? Tüm bu soruların cevapları haberimizde:

ESNAF YERİNDE BULDU

Alınan karardan dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getiren Gelinlikçi Mehmet Şahin, kararın yerinde olduğunu ve bir an önce uygulamaya geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Kararın vatandaşlara uygulaması noktasında bazı sıkıntılar oluşabileceğini vurgulayan Şahin, “Samanpazarı’na gelen müşterilerin deneme için istenilen ücreti vereceğini zannetmiyorum. Biz gelen müşterilere yaklaşık 5 gelinlik denetiyoruz. Ortalama 300 TL’den deneme ücreti olsa bunun bir çift için maliyeti bin 500 TL’lere kadar çıkacak. Tabi müşteri bu durumda gelinlik denemekten kaçacaktır diye düşünüyorum. Olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de var. İlerleyen günlerde, kararın da netleşmesiyle sürecin nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

gelinlik-deneme-ucreti.jpg

YIPRANIYORLAR

Gelin adayları içine sinecek o gelinliği bulmak için defalarca gelinlik giyip çıkarıyor fakat gelinlikçiler durumdan şikâyetçi. Gelinlikçi Serpil Fidan, evlenecek olanların dışında kendini gelinlikle görmek isteyenlerin de gelinlik denediklerini belirtti. Bu kararın uygulamaya geçmesinin gelinlikçiler olarak daha az zarara uğramalarına neden olacağını ifade eden Fidan, şunları aktardı:

“Gelinlik maliyetleri son zamanlarda oldukça yükseldi. Çiftlerimizin gelinlikleri denemesi maalesef ki gelinliklerimizin yıpranmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca gelinliklerimiz de bir süre sonra kullanılmayacak hale geliyor. O sebeple de alınan karar bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bayram sonunda uygulamaya geçirileceğini düşünüyoruz.”

VATANDAŞ TEPKİLİ: “BAŞLANMADAN SONLANDIRILSIN”

Giderek artan evlilik maliyetlerine bir de gelinlik deneme ücretinin eklenecek olmasına tepki gösteren gelin adayı Dilruba Güneş, “Gelinlik denemesinin ücretli olması konusunda açıklamalar gördüm. Alım gücümüz zaten daraldı. Şuanda bir düğünün maliyeti 600 bin TL’lere kadar çıktı. Yüksek fiyatlardan dolayı isteklerimizi minimuma düşürdük. Uzun zamandır gelinlik arayışı içerisindeyim. En uygun gelinlik 15 bin TL’den başlıyor. Bir de deneme ücreti çıktı. Bu durum çiftleri sıkıntıya sokar. Alınan kararın uygulamaya başlanmadan önce sonlandırılasını istiyorum” şeklinde konuştu.

gelinlik.jpg

GÖZLER ODA'DA

Yapılan açıklamanın üzerine iletişime geçtiğimiz Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkilileri, kararın tam olarak netleşmediğini dile getirdi. Öte yandan açıklanan kararın esnafları nasıl etkileyeceği konusunun tartışıldığını aktaran yetkililer, ilerleyen günlerde yapılacak olan toplantının üzerine kararın detaylarının belli olacağını belirtti. Gelinliğin işçiliği ve kalitesi arttıkça fiyatlarda artış yaşanıyor. Samanpazarı’nda gelinlik fiyatları ortama 15 bin TL ila 150 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.