Asgari ücret anlaşmazlığında sonraki adım: Sendikalar eyleme hazır

Asgari ücret anlaşmazlığında sonraki adım: Sendikalar eyleme hazır
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, asgari ücrete zam olmadığı takdirde sendikaların eyleme hazır olduğunu kaydetti. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ay, “Yük tamamen bizim omuzlarımızda” diyerek yetkililere seslendi.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde bir eylem hazırlığı olup olmadığına ilişkin soruya da cevap veren Ay, tabanın buna hazır olduğunu kaydetti.

1.jpg

"ADIM ATILMAZSA SENDİKALAR HAZIR"

Süreçleri konfederasyonların yönettiğini hatırlatan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konfederasyonların alacağı aksiyon burada ilk etapta önemli. Ama konfederasyonlar bir aksiyon almazsa bu sefer sendikaların doğal olarak bu aksiyonu almaları gerekiyor çünkü dediğim gibi konfederasyonlar kamuda da örgütlü, biz tamamen özel sektörde örgütlüyüz. Bu yük tamamen bizim omuzlarımızda. Öte yandan konfederasyon başkanlarımızda orada buna cevap verdiler. Bir sonraki adımda göreceğiz dediler. Biz de şu an bir sonraki adımı bekliyoruz. Eğer onlar almazsa biz sendikalar olarak buna hazırız"

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.