Tüm zamanların rekorunu kırabilir

Tüm zamanların rekorunu kırabilir
Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, gram altın fiyatlarında yıl sonuna kadar Türk lirası bazında yeni rekorların gelebileceğini söyledi.

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, gram altında yıl sonuna kadar Türk lirası bazında yeni rekorların gelebileceğini ifade etti. Ulus’a konuşan Sönmez, “Döviz kuru ve diğer etkenlerden kaynaklı TL bazında yeni rekor ve rekorlar gelecektir. Vatandaşlarımız güvenli liman olan altını tercih ediyor. Bu da altını daha değerli kılıyor. Bununla birlikte dünya çapında devam eden savaşlar da altın fiyatının artmasında önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu. Timuçin Sönmez, dünya çapındaki enflasyon ve faiz kararlarının da altın fiyatında ciddi oranda etkili olduğunu ifade etti.

3-004.jpg

YENİ REKORLAR GELEBİLİR

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, gram altında yıl sonuna kadar Türk lirası bazında yeni rekorların gelebileceğini belirtti. Sönmez, döviz kuru ve diğer etkenlerin, altın fiyatlarının yükselmesine neden olacağını vurgulayarak, "TL bazında yeni rekor ve rekorlar gelecektir. Bunda etkili olan birçok etmen var. Bunlardan bazıları; enflasyon, faiz kararları, İsrail- Filistin savaşı ve Rusya Ukrayna savaşı gibi hem dünyanın hem de ekonominin seyrini belirleyen şeyler. Bu durumlara bağlı olarak dünya çapında da bir artış söz konusu olsa da Türkiye için yeni rekorlar gelebilir" dedi.

1-005.jpg

ARTIŞTA ETKEN ÇOK

Timuçin Sönmez, altın fiyatlarının yükselmesinde birden fazla faktörün etkili olduğuna dikkat çekti. Dünya çapında süregelen savaşlar ve jeopolitik gerilimlerin altın fiyatlarını artırdığını ifade eden Sönmez, “Savaşların yanı sıra, artan enflasyon oranları ve merkez bankalarının faiz politikaları da altın fiyatları üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki faiz kararları, altının değerini doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

GÜVENLİ LİMAN TERCİH EDİLİYOR

Vatandaşların belirsiz ekonomik koşullarda güvenli bir liman olarak altını tercih ettiğini dile getiren Timuçin Sönmez, altının yatırımcılar için güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini söyledi. Sönmez, " Bu belirsizlik ortamında yatırımcılar güvenli liman olarak altına yöneliyor. Altın hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri. Ekonomik belirsizlikler, yüksek enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, altının cazibesini artırıyor. Yatırımcılar, bu tür durumlarda altına yönelerek birikimlerini koruma altına almayı hedefliyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.