Türkiye'de 25-34 yaş grubunun yüzde 30'u lise mezunu bile değil

Türkiye'de 25-34 yaş grubunun yüzde 30'u lise mezunu bile değil
OECD tarafından yayımlanan "Bir Bakışta Eğitim 2024" raporunda Türkiye'deki yetişkinlerin eğitim seviyesine ilişkin çarpıcı veriler yer aldı. Rapora göre, Türkiye'de 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin en az %30’u lise mezunu dahi değil.

OECD tarafından yayımlanan "Bir Bakışta Eğitim 2024" raporunda Türkiye'deki yetişkinlerin eğitim seviyesine ilişkin çarpıcı veriler yer aldı. Rapora göre, Türkiye'de 25-64 yaş aralığındaki yetişkinlerin yarısı en fazla lise mezunu. Ancak son yıllarda bu alanda önemli bir ilerleme kaydedildi.

2-001.jpg

EĞİTİM SEVİYESİ ARTIYOR

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin %30’unun lise mezunu dahi olmaması. 2016 yılında bu oran %45 seviyesindeyken, 2023 yılına gelindiğinde 15 puanlık bir azalma yaşanarak %30’a geriledi. Türkiye düşüşle birlikte lise mezunu olmayan genç yetişkin oranını önemli ölçüde azaltan ülkeler arasında yer aldı.

OECD ortalamasına bakıldığında, 25-34 yaş grubundaki lise mezunu olmayanların oranı yaklaşık %14 seviyesinde. Türkiye’de bu oran yüksek olmasına rağmen, son yıllarda atılan adımlar sayesinde önemli bir ilerleme sağlandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.