Okul kıyafetleri cep yakıyor: En ucuzu bin 800 lira

Okul kıyafetleri cep yakıyor: En ucuzu bin 800 lira
9 Eylül’de açılacak olan okullara günler kala, veliler okul alışverişi hazırlıklarına hız verdi. Başkentin en ucuz noktalarından Ulus'ta hareketlilik başladı. İlkokul öğrencisinin en ucuz giyim maliyeti bin 800 TL’den başlıyor.

9 Eylül’de başlayacak olan okullar için geri sayım başladı. Veliler okul alışverişi telaşına kapıldı. Başkentin en uygun fiyatlı bölgelerinden biri olan Ulus'ta hareketlilikte gözle görülür şekilde arttı. Ulus gazetesi okul kıyafetlerinin fiyatlarını öğrenmek için çarşının nabzını tuttu. Samanpazarı’nda okul kıyafeti satıcısı Mehmet Ünal, “Ortalama bir ilkokul çocuğunu giydirmek bin 800 TL, ortaokul çocuğunu giydirmek 2 bin TL’ye denk gelirken, lise çocuğunu giydirmek 2 bin 200 TL’den başlıyor” dedi.

4-002.jpg

“SATIŞLARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR”

Okul kıyafeti satışı yapan Mehmet Ünal, “Okulların açılmasına bir aydan az bir zaman dilimi kaldı. Okullarımıza ve müşterilerimize okul kıyafeti satışlarımız ve özel tasarımlarımız son hızla devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik okul kıyafetlerimizi hazır durumda bulunduruyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda fiyatlarda bir artış söz konusu. Ancak ciddi manada bir artış söz konusu değil. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz yıl ilkokul öğrencisini giydirmek bin 200 TL iken bu yıl bin 800 TL” şeklinde konuştu.

3-002.jpg

ARA SINIFLAR HEPSİNİ ALMIYOR

Ünal, ilkokul, ortaokul ve liseye ilk defa başlayacak öğrencilerin dışında, ara sınıf öğrencilerinin velilerinin ihtiyacı olan kıyafeti aldıklarının altını çizdi. Velilerin çocuklarının en acil ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandığını belirten Ünal, şunlara değindi:

“Müşterilerimiz genellikle çocuklarının ihtiyacı olan parçayı alıyor. Çoğunlukla tişörtü alıp geriye kalan kısmı da, çocuklarının gerçekten neye ihtiyacı olduğunu görerek ve deneyimleyerek, eksik parçaları zamanla tamamlıyorlar. Bu sayede ekonomik koşulların bu denli dar olduğu bir dönemde alışverişten kaçınarak, daha işlevsel ve doğru seçimler yapabiliyorlar.”

2-004.jpg

İLKOKUL BİN 800 TL, LİSE 2 BİN 200 TL

Bu yıl ki okul kıyafetlerinin fiyatından bahseden Ünal, “Güncel fiyatlardan bahsedecek olursak; ilkokul kısa kollu 250 TL, uzun kollu 300 TL, ortaokul kısa kollu 300 TL, uzun kollu 350 TL, lise kısa kollu 350 TL, uzun kollu 400 TL. Pantolonlar da 400 TL’den başlıyor, 800 TL’ye kadar devam ediyor. Kapüşonları ise 900 TL ila bin 300 TL arasında satışa sunuyoruz” diye konuştu.

Söylemiş olduğu fiyatların çevredeki diğer seçeneklerle kıyaslandığında, en uygun maliyetli olanlar olduğunu söyleyen Ünal, “Ortalama bir ilkokul çocuğunu giydirmek bin 800 TL, ortaokul çocuğunu giydirmek 2 bin TL’ye denk gelirken, lise çocuğunu giydirmek 2 bin 200 TL’den başlıyor” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.