MEB açıkladı: Yeni süreçte öğrenci alınmayacak!

MEB açıkladı: Yeni süreçte öğrenci alınmayacak!
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki iki Fransız okulu olan Charles De Gaule ve Pierre Loti'nin programlarının sunulacağını açıkladı. Okullar yasal statü kazanana kadar okullarda yeni Türk öğrenci olamayacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde tartışma konusu olan Türkiye'deki Fransız okulları hakkında beklenen bozulmanın duyurusunu yaptı. Bakanlık, Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarının mevcut durumu ve geleceğine ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı.

YENİ ÖĞRENCİ ALIMINA KISITLAMA

MEB'in açıklamasına göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bu okullara yeni Türk öğrenci kaydı yapılmayacaktır. Bu karar, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ve sonrasında sınıflanabilir şekilde ana sınıfları, ilkokulların birinci sınıfları ve ara sınıfları için geçerli olacak.

EĞİTİM İŞBİRLİĞİ MÜZAKERELERİ

Bakanlık, Fransa'da yaşayan Türklerin Türkçelerini de içeren kapsamlı bir eğitim işbirliğinin üzerinde çalışılmaya başlanacağını duyurdu. Bu anlaşmanın en kısa sürede iyileştirilmesi hedefleniyor.

DENETİM VE TÜRKÇE EĞİTİM

Okullar yasal statü kazanana kadar Türk dili, kültürü, edebiyatı, tarihi ve coğrafya dersleri MEB tarafından görevlendirilecek Türk oyuncakları tarafından verilebilecek. Ayrıca MEB ayrıntıları ve ilgili devlet birimleri tarafından okulların eğitim bölümleri denetlenecek.

AMAÇ STANDARTLARI KORUMAK

MEB, 2024 yılı Ocak ayında okullardaki mevcut Türk etkinliklerinin listesinin ve AEFE (Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı) tarafından marka verilen okulların bilgilerinin gelecek ders yılı öncesinde Bakanlığa teslim edilmesini durdurduğunu belirtti.

MEB, müzakere sürecindeki işbirliği ve dayanıklılık tutumlarından dolayı ilgili tüm karşıtlıklara teşekkür ederek, kararın Türkiye'deki eğitim standartlarını korumak ve korunmak amacıyla alındığını vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.