LGS’siz öğrenci alan Ankara liseleri hangileri?

LGS’siz öğrenci alan Ankara liseleri hangileri?
2024 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine geçildi. Peki LGS’ye girmeyen öğrenciler tercih yapabilir mi? LGS puanı olmayanların durumu ne olacak? LGS’siz öğrenci alan Ankara liseleri hangileri?

2024 yılı Liselere Giriş Sınavı’nın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine geçilmiş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih tarihleri ile tercih klavuzlarının açıklanmasıyla tercih süreci resmen başlamış olacak.

Peki LGS’ye girmemiş olan öğrenciler ne olacak? LGS’ye girmeyen öğrenciler tercih yapabilir mi? LGS puanı olmayanların durumu ne olacak? LGS’siz öğrenci alan Ankara liseleri hangileri? Tüm bu soruların cevapları haberimizde:

AÇIKTA KALMAYACAK AMA…

LGS’ye girmemiş olan öğrenciler açıkta kalmayacak ancak kontenjanları dolmamış olan liselere yerleşebilecek. Bu öğrenciler, Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi ile ikamet ettikleri adrese en yakın liselere yerleşebilecekler. Sistem, öğrencilerin yaşadıkları il ve ilçeye göre uygun liselere otomatik olarak yerleşmelerini sağlıyor. Sistem kontenjan açığı kalmış liseler içinden en yakın olanlara yerleştirme yapıyor. Öğrenciler, hangi liseye yerleşeceklerini öğrenmek için Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni kontrol edebilecekler.

ADRESE GÖRE LİSE KAYDI YAPIMI

2018 yılında uygulamaya başlanılan “Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” sayesinde öğrenciler ikamet ettikleri adrese göre en yakın liseye yerleşme imkânı buluyor. Adrese göre kayıt yapmak isteyen öğrenciler için belli başlı adımlar gerekiyor. 3 adımda kolayca kayıt yaptırmak için işte süreç;

Okul araştırması:

ilk etapta öğrenciler ve aileler, ikamet adreslerinin bağlı olduğu ilçeden başlayarak, mahalleye kadar daraltarak eğitim bölgesindeki sınavsız öğrenci alan liseleri iyice araştırarak, belirlemeli.

Tercih listesi oluşturma:

Öğrenci, tüm araştırmaları yaptıktan sonra ailesinden ve rehberlik öğretmeninden yardım alarak “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih listesini oluşturabilir.

Yerleştirme:

Öğrenciler, tercih ettikleri okulların kontenjan durumuna ve kendisiyle birlikte okulu tercih eden öğrencilerin puanları temel alınarak okula yerleştirmesi yapılır.

BUNLARA DİKKAT

Sınavsız yerleştirmede dikkat edilmesi gereken belli başlı kurullar bulunuyor. Kısaca bahsedilirse, sınava tabi duymayan liselerin taban puanları, okula ve başvuru yapan öğrencilerin başarı durumuna göre değişebiliyor. Sınavsız okul boş kontenjan bilgilerinin yayımlanmasının ardından adrese dayalı lise sorgulama işlemi yapılabilecek. Adresinize en yakın liseleri sorgulamak için öğrencinin okul numarası ve kimlik numarası gerekiyor. Sorgulama ekranından işaretleyeceğiniz il, ilçe ve okul türünü seçerek kolaylıkla tercih yapılabiliyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.