Fahiş yemekhane ücretleri bıktırdı: Ankara'da çalıştay düzenlenecek

Fahiş yemekhane ücretleri bıktırdı: Ankara'da çalıştay düzenlenecek
Ankara Kent Konseyi, "Ücretsiz Okul Yemeği Hemen Şimdi" başlıklı çalıştaya ev sahipliği yapacak. Cumartesi ve pazar günleri düzenlenecek etkinlikte uluslararası örnekler ışığında ücretsiz okul yemeği politikaları ele alınacak.

Ankara Kent Konseyi, "Ücretsiz Okul Yemeği Hemen Şimdi" başlıklı bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. İki gün sürecek etkinlikte okul yemeği politikalarının geliştirilmesi ve çocukların sağlıklı beslenme haklarının korunması üzerine çeşitli oturumlar düzenlenecek.

Çalıştay Öğrenci VELİ-DER Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından farklı disiplinlerden uzmanlar eğitimin niteliği, çocuk yoksulluğu, dengesiz beslenme ve ekonomik krizlerin çocuk sağlığına etkileri üzerine sunumlar yapacak.

1-001.jpg

UZMAN İSİMLER KONUŞACAK

Birinci oturumda Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo ve Türk Tabipler Birliği Okul Sağlığı Çalışma Grubu’ndan Dr. Gülgün Kıran gibi isimler sağlıklı beslenmenin eğitimdeki rolüne dair görüşlerini paylaşacak.

İkinci oturumda ise beslenme hakkı, toksik maddelerden arındırılmış suya erişim ve çocuklardaki yetersiz beslenmenin ruh sağlığına etkileri gibi konular tartışılacak. Ayrıca uluslararası örnekler ışığında ücretsiz okul yemeği politikaları ele alınacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.