Çantacılar Sokağı’nın yanına yaklaşılmıyor: Fiyatlar 3 bin TL’ye dayandı

Çantacılar Sokağı’nın yanına yaklaşılmıyor: Fiyatlar 3 bin TL’ye dayandı
Yeni eğitim döneminin başlamasına günler kala okul alışverişleri hızlandı. Bu sezon Ulus Çantacılar Sokağı’na yaklaşılmıyor. Çanta fiyatları 3 bin TL’ye dayanırken, esnafın istediği satış oranını yakalayamadığı öğrenildi.

9 Eylül’de başlayacak olan 2024-2025 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, okul çantaları tezgâhlardaki yerini aldı. Artan fiyatlar velileri alternatif arayışlarına yönelirken, mağaza vitrinleri de rengârenk çanta modelleriyle doldu. Kaliteli ve uygun fiyatlı çanta bulma çabası içinde olan veliler, bütçelerine uygun seçenekleri araştırmak için başkentte çanta denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Ulus Çantacılar Çarşısı’nın yolunu tuttu. Ulus gazetesi okul çantalarının fiyatlarını öğrenmek için çarşının nabzını tuttu. Sırt çantası satışı yapan Çantacı Ayşe Bilecen, “Bu yıl ilkokul çantaları ortalama 200 TL’den kaçtan başlıyor, 3 bin TL’ye kadar devam ediyor. Şuanda en pahalı gruplar internet üzerinde 2 bin 800 TL ila 3 bin TL arasında satışa sunuluyor. Çantacılar Sokağı’nda satışa sunulan fiyatlar ise maksimum 2 bin 400 TL’ye kadar çıkıyor” dedi.

1-001.jpg

“BEKLEDİĞİMİZ İLGİYİ GÖREMİYORUZ”

Ulus Çantacılar Çarşısı’nda; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik geniş bir yelpazede sırt çantası satışı yapan Çantacı Ayşe Bilecen, “2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Ancak son 2 yıldır ciddi bir durgunlukla karşı karşıyayız. Satışlarımızda belirgin bir düşüş gözlemliyoruz. Mağazamızda her bütçeye uygun çeşitli modeller bulundurmamıza rağmen, beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz. Öğrenciler için hem kaliteli hem de uygun fiyatlı çantalar sunmak için çalışıyoruz, ancak satışlar hala düşük seviyede kalıyor” şeklinde konuştu.

2-003.jpg

“ÇANTA SEÇİMİ ÇOCUĞA ÖZEL OLMALIDIR”

Çanta seçimi yaparken velilerin dikkat etmesi gereken püf noktalar hakkında bilgi veren Bilecen, şunları aktardı:

“Çocuğun çantayı daha uzun süre kullanabilmesi adına, seçim yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Genelde fiyatı çantanın kalitesini söylüyor. Ancak bazı durumlarda fiyat yüksek olmasına rağmen kalite düşük oluyor. Bazı çantalar kimi çocuğa ebat olarak küçük gelirken, kimisine de büyük gelebiliyor. Bu aşamada ailelerin çocuklarının yapısını iyi bilmeleri ve çanta seçimlerini ona göre yapması büyük önem taşıyor. Ortopedik olan sırtlı çanta var, çocuk sırtını acıttığı gerekçesiyle beğenmiyor ve düz pedli alıyor. Tam tersi bazı çocuklarda düz pedli olan çantaların sırtını terlettiğini belirterek almıyor. O nedenle de çanta seçimi tamamen çocuğa özel olmalıdır.”

4-002.jpg

ÇOCUKLARIN TERCİHİ: ÇEKÇEKLİ ÇANTA

Bir dönem gerek veliler tarafından gerekse öğrenciler tarafından oldukça rövanşta olan çekçekli çantalar hakkında bilgi veren Bilecen, Çocuklar görüntü açısından tercih ederken, aileler taşıma noktasındaki kolaylığı sebebiyle tercih ediyor. Tam tersi içindeki yer alan çekçeğin ağırlığından dolayı tercih etmek istemeyen ailelerde var. Fakat genel olarak baktığımız zaman çocukların tercihi çekçekli çanta. Sürükleyerek okula getirip, götürmesi noktasında büyük rahatlık sağlıyor” diye konuştu. Bu gruptaki çantaları da ortalama 800 TL’den satışa sunduklarını belirten Bilecen, markasına göre 2 bin TL’ye kadar çıkanları olduğunu söyledi.

3 BİN TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Bu seneki ortalama okul çantası fiyatlarından bahseden Bilecen, “Bu yıl ilkokul çantaları ortalama 200 TL’den kaçtan başlıyor, 3 bin TL’ye kadar devam ediyor. Şuanda en pahalı gruplar internet üzerinde 2 bin 800 TL ila 3 bin TL arasında satışa sunuluyor. Çantacılar Sokağı’nda satışa sunulan fiyatlar ise maksimum 2 bin 400 TL’ye kadar çıkıyor. Herkesin bütçesine uyacak şekilde çanta bulmak mümkün” diye konuştu. Fiyat aralığının geniş olduğunu dile getiren Bilecen, çantanın kalitesine göre fiyatında artış veya düşüş yaşandığını ifade etti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.