Ankara eğitim camiasının acı günü: Genç profesör hayatını kaybetti

Ankara eğitim camiasının acı günü: Genç profesör hayatını kaybetti
Ankara eğitim camiasının saygın isimlerinden, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, genç yaşta hayatını kaybetti.

Ankara eğitim camiasının saygın isimlerinden, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu genç yaşta hayatını kaybetti. Matematik ve fen bilimleri eğitimi alanında yaptığı önemli katkılarla tanınan Çakıroğlu, eğitim dünyasında derin bir iz bıraktı.

Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, 2000 yılında Indiana Üniversitesi’nden doktora derecesini aldıktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. ODTÜ’deki görev süresi boyunca, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucu başkanlığını üstlendi.

ted-universitesi.jpg

TED'E TRANSFER OLMUŞTU

2023 yılından itibaren TED Üniversitesi’nde görev yapmaya başlayan Çakıroğlu, yurtiçinde ve yurtdışında öğretmen eğitimi ve mesleki gelişim programlarında aktif rol aldı. Yenilikçi eğitim uygulamalarının geliştirilmesine yönelik ulusal ve uluslararası projeler yürüten Çakıroğlu, ulusal öğretim programlarının geliştirilmesinde de görev aldı. Araştırma ve ilgi alanları arasında ilkokul ve ortaokul matematiğine yönelik öğretim tasarımı, STEM eğitimi ve tasarım temelli eğitim araştırmaları bulunuyordu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.