Yenimahalle Belediyesi elektriğe beş kuruş ödemiyor; aksine gelir elde ediyor

Yenimahalle Belediyesi elektriğe beş kuruş ödemiyor; aksine gelir elde ediyor
Ankara’da Yenimahalle Belediyesi pazar yerlerinde örnek bir projeye imza attı. Proje sayesinde Belediye, tesislerinde tüketilen elektriğe artık ücret ödemiyor. Üstüne bir de gelir elde ediyor.

Başkent Ankara’da Yenimahalle Belediyesi örnek bir projeye imza attı. Proje sayesinde Belediye tesislerinde tüketilen elektriğe artık ücret ödemiyor.

Fethi Yaşar yönetimindeki Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki pazar yerlerinin çatılarına yerleştirdiği güneş panellerinden elektrik üretiyor. Tüm Belediye tesislerinin elektriği buralardan karşılanıyor. İhtiyaç fazlası ise TEİAŞ’a satılarak gelir elde ediliyor. 8 ay önce hayata geçirilen projenin dönüşünden hayli memnun olan Belediye, güneş panellerinin sayılarını artırmayı planlıyor.

İŞTE O PAZAR YERLERİ

Yenimahalle Belediyesi Kardelen, Ergazi, İnönü, Kentkoop ve Batı Sitesi Mahallesi pazar yerlerinin üzerine yaklaşık 8 ay önce fotovoltaik güneş enerji panelleri yerleştirmişti. Toplamda 26 bin 394 metrekare alana 150 milyon maliyetle yerleştirilen enerji panellerinden 4.4 Megawatt kapasiteli şebeke bağlantılı elektrik enerjisi üretimi yapılıyor.

yenimahalle-belediyesi-gunes-enerji.jpg

AĞIR FATURA MALİYETİNDEN KURTULDUK

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu koşulları ve enerji maliyetlerinde ki artışın herkesin malumu olduğunu belirterek “Dışarıdan ithal ettiğimiz petrol ve doğalgaz ile enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına konumlandırdığımız tesislerimizde elektrik ihtiyacı için ciddi para ödüyoruz. Bu ağır maliyetten belediyemizi kurtarmak ve hizmet binalarımızın elektrik ihtiyacını karşılamak adına pazar yerlerinin üstünü kapatarak güneş enerji panelleri kurduk. Bu pazarlarda üretilen enerjiden kalan ihtiyaç fazlasını TEİAŞ’a veriyoruz. Bu da belediye bütçemize katkı sağlıyor” dedi.

SAYILARINI ARTIRACAĞIZ

Dört tarafı denizlerle çevrili, doğası her ürünü yetiştirmeye müsait olan ülkemizde, yeşil enerjiden yeteri kadar faydalanmadığını vurgulayan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak doğayı korumak ve enerji sarfiyatını azaltmak için önümüzdeki dönemde diğer pazar yerlerine aynı şekilde güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.