Yavaş'tan SGK borcu açıklaması: Amaç CHP belediyelerini itibarsızlaştırmak

Yavaş'tan SGK borcu açıklaması: Amaç CHP belediyelerini itibarsızlaştırmak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, SGK prim borçlarına ilişkin açıklama yaptı. Yavaş, "Halkın umudu haline gelen CHP Belediyelerini itibarsızlaştırmak ve suni gündem oluşturmak için eski defterleri karıştırıyorsunuz, yönetemiyorsunuz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan SGK prim borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara'nın en borçlu belediye olduğu iddialarına yanıt vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerine dikkat çekti.

"ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRIYORSUNUZ"

Daha önce de belediyenin tüm harcamalarını vatandaşlara duyurduklarını kaydeden Mansur Yavaş, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı SGK borcu iftiralarıyla ilgili cevap vermek için sizlerle bir araya geldik. Halkın umudu haline gelen CHP belediyelerini itibarsızlaştırmak ve suni gündem oluşturmak için eski defterleri karıştırıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz, suçu başkalarına atıyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

Bu durumun sorumlusu adeta CHP'li belediyelermiş gibi haksız bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Yavaş, "Ankara halkı, bize engel olmak isteyenlerin suratına yüzde 60'ın üzerinde oyu çarparak ders verdi" diye konuştu.

Çılgın ve çöp projelere para harcamadıklarını da kaydeden Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimizde önceki yönetimin gerçekçi olmayan çöp projeleri yüzünden büyük bir borçla devraldık. Çalışma bakanının bahsettiği SGK borç tutarı ABB iştiraklerinin borcudur. Peki, bu borçlar biz göreve geldiğimizde ne durumdalardı?"

SGK BORÇLARININ ARTMASININ SEBEPLERİ

Borçların artma sebeplerine ilişkin konuşan Yavaş, toplu taşıma fiyatlarının en aşağı seviyede tutulduğuna dikkat çekti ve "İktidarın bozduğu ekonomide halkımızın daha fazla ezilmemesi için hayati ihtiyaçları en aşağı seviyede tuttuk. Bunları hangi kaynaklarla yapacaktık? Dolaylı olarak sigorta primleri geciktirildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.