Sözde hayvan severlerde Mansur Yavaş rahatsızlığı: Size güvenmiştik

Sözde hayvan severlerde Mansur Yavaş rahatsızlığı: Size güvenmiştik
Bir grup sözde hayvan sever Ankara Büyükşehir önünde eylem yapıp “Biz size güvenmiştik Mansur Başkan” pankartları altında “Mansur elini hayvanlardan çek” sloganları attı.

Sözde hayvan severler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kanunları çiğneyerek halk sağlığını tehdit eden köpekleri toplamayı bırakması için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeni yasa gereği başıboş sokak köpeklerini toplatıp, kısırlaştırarak, barınaklara koyması sözde hayvan severleri rahatsız etti. Bir grup sözde hayvan sever ABB önünde eylem yapıp “Biz size güvenmiştik Mansur Başkan” pankartları altında “Mansur elini hayvanlardan çek” sloganları attı.

50 KADAR KÖPEK SAVUNUCUSU

Ankara’da hayvan severler, sahipsiz hayvanların sokaklardan toplatıldığı ve barınaklarda kötü şartlarda bakıldığı gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde açıklama yaptı.

ankara-kopek-eylemi.jpg

Ankara'da yaklaşık 50 hayvan sever, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi'nin çağrısı ile ABB önünde bir araya geldi. 'Biz size güvenmiştik Mansur Başkan' ve 'ABB elini sokaklardan ve hayvanlardan çek' yazılı pankartlar taşıyan hayvan severler, “Mansur elini hayvanlardan çek”, “Susma haykır katliama hayır”, “Nefrete inat yaşasın hayat” diye sloganlar attı.

abb-kopek-iki.jpg

“NİYE KATLİAMA ORTAK OLUYORSUNUZ”

Grup adına basın açıklaması yapan Zarife Çamalan, "Ana muhalefet partisi CHP'nin katliam yasasına karşı 'Yasayı hiçbir belediyemizde uygulamayacağız' beyanı olmasına karşın ABB olarak neden toplama yapıyorsunuz? Niye katliama ortak oluyorsunuz” dedi.

abb-kopek.jpg

Zarife Çalaman şöyle devam etti: “Geçen hafta Birlik Mahallesi'nde ABB araçları ve veterinerleriyle neden köpekleri almaya çalıştınız? Daha sonrasında gönüllülerden aldığımız duyumlara göre sokak köpeklerinin kulübelerini mama ve su kaplarını neden topladınız? Birkaç gün önce eski Gölbaşı barınağında yine gönüllerin hasta ve yaşlı sokak köpekleri için kendi imkanlarıyla koydukları kulübelerini ve mama, su kaplarını hangi hakla topladınız? Sizlerden hayvan haklarına ve yaşama özgürlüklerine saygılı olmayı, toplama yapmaktan vazgeçmenizi, katliama ortak olmamanızı istiyoruz."

kopek-eylemi.jpg

KÜRTÇE PANKART DETAYI

Sözde hayvan severlerin ABB önünde yaptığı eylemde bazı kişilerin Kürtçe pankart taşıması dikkat çekti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.