Sincan Park açıldı: Bataklıktı, yemyeşil bir akıllı parka dönüştü

Sincan’ın Yenikent bölgesinde bataklık olan 300 dönümlük alan Belediye tarafından ıslah edilerek, yemyeşil bir akıllı parka dönüştürüldü. Sincan Park adı verilen devasa mesire alanı coşkulu bir kutlama ile açıldı.

Sincan'da bir süredir beklenen gün geldi; Sincan Park resmen açıldı... 300 dönümlük devasa alanın ıslah edilerek oluşturulduğu Sincan Park için resmi açılış töreni düzenlendi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Park’ın açılışını “300 bin m²’lik devasa bir sosyal yaşam alanına dönüştürdüğümüz Sincan Park’ta küçükten büyüğe tüm hemşehrime iyi eğlenceler diliyorum” ifadeleriyle duyurdu.

BATAKLIKTI CENNET BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

Murat Ercan, Sincan Park'ın açılışında yaptığı konuşmada, bölgeyi bataklıktan böylesi bir parka nasıl dönüştürdüklerini anlatırken, şunları kaydetti:

“Bu civarda oturanlar bilir burası bataklıktı. Burası sineğin vektörün üreme mekanıydı. Burası çevre sakinlerin kokudan adeta oturamadığı bir yerdi. Şimdi biz burayı bu devasa alanı nasıl yaparız da ıslah ederiz diye yola çıktık ama hayallerimiz bizi bu bataklığı cennet bahçesine dönüştürmeye itti. Hamdolsun Rabbime işte bugünkü sonuç ortaya çıktı. Ne demek akıllı park biliyor musunuz? Bir kişi, bir düğmeye basarak buradaki tüm sulama sistemlerini, tüm aydınlatma ve diğer sistemleri harekete geçirebiliyor ve o düğmeye tekrar bastığı zaman da durdurabiliyor. Bu koskoca parkta bir kişi bunu yapabiliyor. Bu park normalde çok büyük devasa park olduğu için aylık bir kullandığın sudan dolayı 1 ile 1,5 milyon lira su parası gelmesi gereken bir yer. Ama biz buraya öyle bir sistem yaptık ki, akıllı sulama sistemiyle, yeraltı sularını devir daim usulüyle heba etmeden tekrar tekrar kullanan bir sistemle suya bir kuruş para ödemiyoruz…”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.