Mansur Yavaş: 3 bin 27 konutun inşaatı 2025'te tamamlanacak

Mansur Yavaş: 3 bin 27 konutun inşaatı 2025'te tamamlanacak
Mansur Yavaş, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde 252 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreninde konuştu. Yavaş, "Devam eden 3 bin 27 konutun inşaatını 2025 yılında tamamlamak istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 5. Etabında tamamlanan 252 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreninde konuştu. Başkan Yavaş, "Devam eden 3 bin 27 konutun inşaatını 2025 yılında tamamlamak istiyoruz. Diğer etaplarda da arsa ve kat karşılığı yöntemlerle konut üretimi çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

mansur-yavas.jpg

16 YILLIK BEKLEYİŞ

2008 yılından bu yana hak sahiplerine kira yardımı yapıldığını belirten Yavaş, “16 yıldır, 8 bin 620 hak sahibimiz bekliyor. 2008 yılından beri, hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Fakat yapılan bu kira yardımı kira parası alanlara yaramadı, belediyenin cebinden de çıktığıyla kaldı. Çünkü maalesef bizden önceki belediyelerin öncelikleri farklıydı” ifadelerini kullandı.

Öncelikli olarak vatandaşlara olan borçları ödemek için harekete geçtiklerini vurgulayan Yavaş, “İnsanların evlerini yıkıp, ‘Çok kısa zamanda hemen teslim edeceğiz’ diyorsunuz. Vatandaşın parasını başka yerlere harcıyorsunuz. Önce insan borcunu ödemez mi? Vatandaşı mağdur edip, belediyeyle yaptığı sözleşmeden pişman edip, başka yerlere para harcamak yanlıştır” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.