Kızıyla aynı Konsey’de görev aldı: Tebrik etti

Kızıyla aynı Konsey’de görev aldı: Tebrik etti
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kızı Yaprak Sebahat Şahin ile aynı konseyde görev aldı. Başkan Şahin, mesaj yayınlayıp, kızını tebrik etti.

7 Temmuz’da yapılan Olağan Genel Kurul’da Ankara Kent Konseyi’nin (AKK)
yeni yönetimi belirlendi. 2 bin 85 kişinin oy kullandığı seçimde, 2 bin 81 oy alan Halil İbrahim Yılmaz yeniden AKK Başkanlığına seçildi.

MUSTAFA TUNA DETAYI

Genel Kurul'da Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi. Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu üyeliklerine önceki dönem Ankara Belediye Başkanları CHP'li Murat Karayalçın ve AK Partili Mustafa Tuna, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kent Bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş seçildi.

mustafa-tuna.jpg

BABA-KIZ YÖNETİMDE

AKK’de Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de, Danışma Kurulu Üyesi oldu. Kent Konseyi’nin yönetiminde yer alan isimlerden biri de Veli Gündüz Şahin’in kızı Yaprak Sebahat Şahin’di.

KIZINI TEBRİK ETTİ

Böylelikle Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kızı Yaprak Sebahat Şahin ile aynı yönetimde görev almış oldu. Başkan Şahin, mesaj yayınlayıp, kızını tebrik etti.

Veli Gündüz Şahin, x hesabından yaptığı paylaşımda “Danışma Kurulu Üyesi olduğum, Ankara Kent Konseyi Genel Kuruluna katılım sağladık.Tüm temsilcilere teşekkür ediyor, tekrardan güven tazeleyen Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı, Kent Konseyi yönetimine giren kızım Yaprak Sebahat Şahin’i ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Ankara Kent Konseyi’ne Ankaramız ve Mamakımız için bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

KENT KONSEYİ NEDİR?

Ankara Kent Konseyi, Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde faaliyet yürüten ve sivil toplum örgütlerini, meslek teşkilatlarını, akademi dünyasını ve kentli aktörleri bir araya getirerek kentin geleceğini belirleyen siyaset üstü bir mekanizma oluşturmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. AKK kendini “Basitçe kentlerin ortak akılla yönetilebilmesi adına o kentin bileşenlerinden ve paydaşlarından oluşan katılımcı bir danışma kurumudur” şeklinde tanımlar. Kent konseyleri yerel seçimlerden sonra öncelikle 2, daha sonra 3 yıl olmak üzere bir sonraki yerel seçimlere kadar görev yaparlar. Yeni yerel seçim neticesinde öngörülen hükümler dairesinde yeniden oluşturulurlar.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.