Kaman Belediyesi’nde neler oluyor: “Cumhur”un aldığı Müdür’ü, “Cumhur” çöpe sürdü

Kaman Belediyesi’nde neler oluyor: “Cumhur”un aldığı Müdür’ü, “Cumhur” çöpe sürdü
Kaman Belediyesi’nde personeller arasında büyük bir huzursuzluk yaşanıyor. Nedeni ise, Cumhur İttifakı yönetimince göreve getirilmiş olan müdürlerin, yeni Cumhur İttifakı yönetimince çöpe sürüldüğü iddiaları…

Kaman Belediyesi’nde personeller ve aileleri ile ilçe AK Parti ve MHP teşkilatlarında büyük bir huzursuzluk yaşanıyor. Nedeni ise, Cumhur İttifakı yönetimince göreve getirilmiş olan müdürlerin, yeni Cumhur İttifakı yönetimince çöpe sürüldüğü iddiaları...

Kırşehir Kaman’da 31 Mart seçimlerinde göreve gelen Belediye Başkanı AK Partili Emre Demirci'nin, seçim zaferinin ardından belediyedeki kadro yapılanmasına keyfi müdahale ettiği ve kurum içerisinde huzursuzluk yaşandığı iddia edildi.

emre-demirci.jpg

Kırşehir Kaman’da 31 Mart seçimlerinde göreve gelen Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Emre Demirci'nin, seçim zaferinin ardından belediyedeki kadro yapılanmasına müdahale ettiği ve kurum içerisinde huzursuzluk yaşandığı iddia edildi.

Demirci’nin başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yaklaşık 30 işçinin görev yerini değiştirdiği belirtiliyor. Yaşananlar Kaman kamuoyu ve belediye çalışanları arasında tartışmalara neden oluyor.

AK PARTİ-MHP YÖNETİMLERİNCE OLUŞTURULMUŞ KADROLAR

Kaman Belediyesi uzun yıllardır Cumhur İttifakı partileri olan AK Parti ile MHP’li isimler tarafından yönetiliyor. Nitekim Kaman Belediyesi’nde mevcut kadrolar 2009-2019 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Milliyetçi Hareket Partili kökenli Erhan Talu ile 2019-2024 yılları arasında görev yapan AK Partili Necati Çolak tarafından oluşturulmuştu. Talu son döneminde Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere girmiş ve AK Parti seçmeninden ciddi oranda destek almıştı. Kaman’da 2006-2009 yılları arasında da Necati Çolak Belediye Başkanlığı yapmıştı.

emre-demirci-necati-colak.jpg

ŞAŞKINLIKLA KARŞILANIYOR

31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti kontenjanından Cumhur İttifakı adayı olarak girdiği seçimi kazanarak göreve başlamış bir isim olan yeni başkan Emre Demirci’nin, sözkonusu kadrolarda değişiklik yaptığı iddiaları, önceki dönem yönetimleri tarafından da şaşkınlıkla karşılanıyor.

MÜDÜRLER ÇÖPE SÜRÜLDÜ

Alınan bilgileri göre İ.Ş. ve N.B. gibi şef ve müdür düzeyindeki memurlar, başkan Emre Demirci’nin sözlü talimatıyla Kaman Belediyesi’nin çöp toplama alanında konteyner görevlisi olarak çalışmaya gönderildi.
Devlet memurlarının görev yerlerini sözlü talimatla değiştiren Demirci, şef düzeyindeki memurları temizlik işlerine, teknisyen düzeyindekileri ise şoförlük görevlerine atayarak kamu haklarını ihlal ettiği iddiasıyla karşı karşıya.

TARTIŞILMAYA DEVAM EDİYOR

Kaman Belediyesi’nde tartışmalar sürerken, görev yeri değiştirildiği iddia edilen bazı memurların kimliklerine ulaşıldı. İşte yapılan görev değişiklikleri:

  • İ. Ş. İtfaiye Amiri iken atık toplama merkezine gönderildi.
  • N. B. Şef kadrosundan atık toplama merkezine gönderildi.
  • Y. D. Teknisyen kadrosunda iken atık toplama merkezine gönderildi.
  • İ. Ö. Eğitmen iken çöp arabası şoförlüğüne atandı.
  • A. D. Teknisyen kadrosunda iken şoförlüğe atandı.
  • F. Ö. Şef kadrosunda iken zabıta amirliğine gönderildi.
  • O. K. Zabıta müdürlüğü kadrosunda iken arıtma personelliğine atandı.
  • S. K. Su Kanalizasyon İşleri Müdürü iken ayniyat personelliğine atandı.
  • Y. B. Mali Hizmetler Müdürü iken halkla ilişkiler personelliğine atandı.
  • M. A. A. İmar Müdürü iken arıtma personelliği görevine atandı.

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.