İzmir’e Merih’in bozkurtlu heykeli dikilecek: Karar İzmir Büyükşehir’de oybirliği ile alındı

İzmir’e Merih’in bozkurtlu heykeli dikilecek: Karar İzmir Büyükşehir’de oybirliği ile alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Euro 2024’de bozkurt işareti yaptı diye ceza verilen milli futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’e heykelinin dikilmesi kararı alındı. Yine oybirliğiyle Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, İsrail ve UEFA’ya tepki niteliğinde iki önemli karar alındı.

Oybirliği ile alınan kararlara göre, İsrail kenti Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü iptal edildi. Yine oybirliği ile Euro 2024’de attığı gol sonrası bozkurt işareti yaptığı için 2 maç ceza verilen milli futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’e heykelinin dikilmesi kararlaştırıldı.

İKİSİ DE OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İsrail kenti Tel Aviv ile kardeş şehir protokolünü iptal etti. Karar oybirliği ile alındı. Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz Haziran ayında, Filistin şehri Gazze ile kardeş şehir olma önergesi oybirliği ile kabul edilmişti.

izmir-buyuksehir-merih-heykel.jpg

İZMİR’E MERİH’İN HEYKELİ DİKİLECEK

EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ceza verilen milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önerisi de oy birliğiyle kabul edildi.

izmir-tel-aviv.jpg

Öneri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’den geldi. MHP’li Altırkeser’in, milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesi önerisi, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

Kararın komisyon aşamasında da kabul görmesi üzerine İzmir'e Merih Demiral'ın bozkurtlu heykeli dikilecek.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.