Etimesgut'taki ücretsiz üniversite kursu eğitimcilerden takdir topladı

Etimesgut'taki ücretsiz üniversite kursu eğitimcilerden takdir topladı
Etimesgut Belediyesi 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kursları başlatıyor. Ücretsiz olarak ETİMGEM'de gerçekleşecek olan kurslar için 25 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek. Proje, eğitimciler tarafından takdir ile karşılandı.

Gençlerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Etimesgut Belediyesi, önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Etimesgut Belediyesi Gençlik Merkezi’nde, 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için ücretsiz üniversite hazırlık kursları başlıyor. Etimesgut’ta ikamet eden gençlere sunulan bu fırsat, eğitim hayatlarına güçlü bir destek sağlamakla kalmayarak, üniversiteye giriş sürecinde başarıyı artırmayı hedefliyor. Son başvuru tarihi 25 Eylül olarak belirlenen kurslarda, sınırlı kontenjan bulunduğundan, adayların hızlı bir şekilde başvurularını tamamlamaları büyük önem yaşıyor.

1-003.jpg

KONULAR DETAYLI OLARAK ELE ALINACAK

Kurslarda sunulan imkânlar dâhilinde, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında geniş kapsamlı dersler verilecek. Her ders için alanında uzman eğitmenler yer alacak. İşlenecek derslerde sınava yönelik önemli konular detaylı olarak ele alınacak.

2-004.jpg

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVLARI

Kursta eğitim gören öğrencilerin gelişimlerini takip edebilmek ve değerlendirebilmek adına haftalık ve aylık olacak şekilde ölçme ve değerlendirme sınavları düzenlenecek. Yapılacak olan sınavlar, öğrencilerin konulardaki eksiklerini görmesine yardımcı olacak. Sadece eksiklerini görmeleri ile kalamayacak aynı zamanda da başarı seviyelerini artırmaları için rehberlik edecek.

4-003.jpg

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETİ

Kurs süresi boyunca öğrencilere sadece ders değil, bunun yanı sıra Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri ile de destek verilecek. Eğitim süreci boyunca gençlerin, sınav öncesinde ve sonrasında yaşadığı kaygı gibi zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olunacak. Bunların yanı sıra üniversite tercih dönemlerinde de profesyonel yönlendirme ile öğrencilerin doğru tercihler yapmalarına katkı sağlanacak.

ÜCRETSİZ SERVİS İMKÂNI

Kursta sunulan bir diğer imkan ise, Etimesgut’ta ikamet eden öğrenciler için kurslara ücretsiz ulaşım sağlanacak. Kurslara bağlı olan servisler sayesinde öğrenciler, ulaşım sorunu yaşamadan düzenli olarak derslere katılım sağlayabilecek.

SINIRLI SAYIDA KONTENJAN

Açılan kurslara yalnızca Etimesgut’ta ikamet eden öğrenciler başvurabilecek. Başvurulara yoğun talep olması durumunda, kursa katılım sağlamak isteyen öğrenciler arasında bir ölçme değerlendirme sınavı yapılacak. Kursa kabul edilecek öğrenciler, gerçekleşecek sınavın sonuçlarına göre belirlenecek. Son başvuru tarihi 25 Eylül olarak belirlenen kurslarda, sınırlı kontenjan bulunduğundan, adayların hızlı bir şekilde başvurularını tamamlamaları büyük önem yaşıyor. Kurslar, Etimesgut Belediyesi'nin ETİSEM merkez binasında gerçekleştirilecek.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.