Etimesgut Belediyesi’nin 15 Temmuz kararı tepki topladı

Etimesgut Belediyesi’nin 15 Temmuz kararı tepki topladı
Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nin 15 Temmuz kararı tartışma konusu oldu. Belediye’nin, 15 Temmuz’un yıl dönümünde herhangi bir etkinlik yapmama kararı alması tepki topladı.

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nin 15 Temmuz kararı tartışma konusu oldu. Belediye’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde herhangi bir etkinlik yapmama kararı alması tepki topladı.

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016’da düzenlenen hain darbe girişiminin yıldönümü, her yıl 15 Temmuz’da değişik etkinliklerle anılarak, lanetlenirken, Etimesgut Belediyesi’nin böyle bir karar alması dikkat çekti.

GEREKÇE: VALİLİK VE KAYMAKAMLIK YAPIYOR

Belediye bu kararına gerekçe olarak, Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek olmasını gösterdi.

Belediye karar metninde şöyle denildi:

"Belediye Meclisinin 03/06/2024 tarih ve 181 sayılı kararı ile Komisyonlarımıza müşterek havale edilen işlemli dosya incelendi. Konu üzerinde yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup raporumuz Yüce Meclis'in görüşüne arz olunur.”

etimesgut.jpg

MHP'DEN CHP'YE GEÇTİ

Etimesgut Belediye Başkanlığı, 31 Mart seçimlerinde MHP'den CHP'ye geçti. Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP adayı olarak girdiği seçimde MHP'li rakibi Enver Demirel'i ciddi bir oy farkı ile geride bırakarak, Etimesgut Belediye Başkanı seçildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.