Çubuk Belediyesi törenle sebze fidesi dağıttı

Çubuk Belediyesi törenle sebze fidesi dağıttı
Çubuk Belediyesi düzenlediği törenle çiftçilere 1 milyon sebze fidesi dağıttı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş “Görüyoruz ki, verdiğimiz destek sayesinde kadın üretici sayımız her geçen gün giderek artış gösteriyor” dedi.

Çubuk Belediyesi’nin kendi imkânları dâhilinde kurmuş olduğu Lojistik Merkezi’nde yapılan seralarda üretilen 1 milyon sebze fidesi çiftçi ile buluştu. Üreticiyi desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla Çubuk’ta yaşayan çiftçilere dağıtılan sebze fideleri sayesinde maliyetler, yüzde yüze yakın düşmüş oluyor.

Fide dağıtım töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Afet olmadan inşallah emeklerinizin karşılığını aldığınız, malınızın değerli, bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

Çubukabad Parkı ve Festival alanında düzenlenen sebze fidesi dağıtımına, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Lokman Kılıç ve Akif Çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

cubuk-fide-destegi.jpg

“FİDE DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

4 gün boyunca devam edecek olan fide dağıtımı hakkında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, şunları söyledi:

“Hem kendi ihtiyaçlarımızı gidermek hem de çiftçilerimize destek olmak amacıyla ‘Sera’ projemizi yapmış bulunmaktayız. Yaklaşık 3 yıldır bugün de dâhil, çiftçilerimize 3 milyonun üzerinde ücretsiz tam destekli fide desteğimiz devam ediyor. Bereketli hayırlı bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Afet olmadan inşallah emeklerinizin karşılığını aldığınız, malınızın değerli, bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum inşallah. Biz de çiftçilerimize destek olmak amacıyla her sene yaptığımız gibi yine bu senede kendi ürettiğimiz domates, biber, salatalık fidelerini sizlere dağıtacağız. Görüyoruz ki verdiğimiz destek sayesinde de kadın üretici sayımız her geçen gün giderek artış gösteriyor.”

cubuk-fide-dagitimi-iki.jpg

“ÇUBUK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Yapılan sebze fidesi desteği ile çiftçilerin giderlerinin düştüğünü bu nedenle de yüzlerinde gülümseme oluştuğunu belirten Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, “Dağıtılacak fidelerimizin Çubuk ekonomisine katkı sağlayacağından da hiç şüphemiz yoktur. Bu fidelerin dağıtımında Çubuk Belediyemizin tarıma vermiş olduğu destekten dolayı da teşekkür ederim” şeklinde konuştu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak ise, “Sebze fidesi dağıtımını, geçtiğimiz 5 yılda belediye başkanımız başlattı ve geleneksel hale getirdi. Belediyemizin vermiş olduğu destekten dolayı belediye başkanımız ve ekibine çok teşekkür ederim. Fidelerin çiftçilerimize, üreticilerimize bereketli olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİDEN TEŞEKKÜR

Çiftçiler, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

Arife Olgun: “Burada çiftçilik yapıyorum. Desteklerinden dolayı da belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Devamında bekleriz inşallah.”

Satılmış Sahan: “Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Bir kök fide dünya para alamıyorduk. Ürünleri bahçemde yetiştireceğim. Vatanımıza, millete nasip olsun. Herkes doya doya yesinler.”

Kezban Kavak: “Domates, biber, salatalık, fasulye, patlıcan ve yeşillik fidelerimizi aldık. Oldukça mutluyum. Bu tarz desteklerin çiftçilere her zaman verilmesi ve sürekliliğinin olması gerektiğini düşünüyorum.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.