CHP’de skandal bitmiyor! Etimesgut’un ardından Mamak’ta da akraba…

CHP’de skandal bitmiyor! Etimesgut’un ardından Mamak’ta da akraba…
Yerel seçimlerde önemli bir başarı göstererek gerek Türkiye genelinde gerekse de Ankara’da pek çok belediyeyi kazanan CHP’de akraba görevlendirmelerinin ardı arkası kesilmiyor. CHP belediyelerindeki akraba meselesine son örnek bu kez de Mamak’tan geldi.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel ve mahalli idareler seçiminde aldığı oy oranıyla Türkiye’de birinci parti olan CHP belediyelerinde akraba iddiaları bitmiyor. Seçimin ardından pek çok konu gündeme gelirken son örnek Mamak’tan geldi. CHP’li Mamak Belediyesi’nde Tuncay Özkan'ın kardeşi Yahya Umut Özkan, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin tarafında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü yapıldı.

mamak-yahya-umut-ozkan.jpg

İLK HABER BURSA’DAN GELMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Taviz yok. Tüm akraba atamaları geri alınacak" sözlerine neden olan olayda CHP’li Bursa Belediyesi’nde Başkan Mustafa Bozbey’in baldızı Sezen Uğurlu'yu Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olarak atanmıştı.

cankaya-belediyesi-tutku-kurt-bayyurt.jpg

Öte yandan CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. İşte CHP’de seçimin ardından gündeme gelen akraba atama örnekleri:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadı.

Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'nın eşi Şafak Baba Pala, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı oldu.

CHP Meclis Üyesi Yalçın Işıkyıldız'ın eşi Pınar Işıkyıldız ise Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak resmen atandı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.