Çankaya Belediyesi kreşleri için kura çekilecek

Çankaya Belediyesi kreşleri için kura çekilecek
Çankaya Belediyesi kontenjandan fazla başvuru alan kreşlerine (Gündüz Bakımevi) kayıt hakkı için kura çekilişi yapacak. Noter huzurunda gerçekleşecek çekilişe aileler de katılabilecek.

Çankaya’da kreşlere yoğun talep olunca, belediye imkanları yetersiz kaldı. Çankaya Belediyesi de kontenjandan fazla başvuru alan kreşlerine (Gündüz Bakımevi) kayıt hakkı için kura çekilişi yapma kararı aldı. Noter huzurunda gerçekleşecek çekilişe aileler de katılabilecek.

HERKESE AÇIK ÇEKİLİŞ

Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 yeni dönem kontenjan fazlası başvuru alan kreşlere kayıt hakkı için noter huzurunda kura çekilişi yapılacak. 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşecek olan kura çekilişine, kreşlere başvuruda bulunan veliler de katılabilecek.

İŞTE O KREŞLER

Çankaya Belediyesi'ne ait 17 kreş bulunuyor. Gündüz Bakımevi olarak geçen Çankaya Belediyesi kreşleri şöyle:

  1. Ata GBE
  2. Atlas GBE
  3. Barış GBE
  4. Berkin Elvan GBE
  5. Deniz GBE
  6. Dostluk GBE
  7. Güneş GBE
  8. İlkadım GBE
  9. Martı GBE
  10. Masal Kalesi GBE
  11. Mutlukent Bulut GBE
  12. Mutluluk GBE
  13. Togan Özliyen GBE
  14. Uğur Böceği GBE
  15. Umut GBE

Çankaya Belediyesi’ne ait bu 15 Gündüz Bakımevi’nden bazılarında tüm başvuranlar kayıt hakkı kazanırken, bazılarında kontenjandan fazla başvuru olduğundan kura çekilişi yapılacak.

gunduz-bakimevi.jpg

ÜCRETLİ

Çankaya Belediyesi'ne ait 15 Gündüz Bakımevi'nden toplamda 1500 çocuk faydalanıyor. Sadece 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların alındığı Gündüz Bakımevleri, saat 07:30 açılıp, 17:30’da kapanıyor.

Belediye gündüz bakımevleri ücretli olmakla birlikte, özel kreşlere oranla fiyatlarının uygun olduğu ifade ediliyor. Buralarda yıl boyunca okul öncesi yaştaki çocuklar ile okula devam eden çocuklara uzman kişi ve öğretmenlerle hizmet veriliyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.