Büyükşehir'in rotası Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi

Büyükşehir'in rotası Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi
Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekanları uzman rehberler eşliğinde vatandaşlara tanıtacak.

Büyükşehir Belediyesi, "Miras Şantiye Gezileri" etkinliği ile kent turizmini canlandırmayı hedefliyor. Bu etkinlik kapsamında, Ankara'nın önemli tarihi mekânları olan Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi gibi alanlarda sürdürülen restorasyon çalışmaları, uzman rehberler eşliğinde vatandaşlara tanıtılacak. Katılımcılar, şehrin tarihine yakından tanıklık etme fırsatı bulacak ve restorasyon süreçlerini yerinde gözlemleyebilecek. 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek olan bu gezi ile hem kent turizmine katkı sağlanması hem de vatandaşların kültürel mirasa olan ilgisinin artırılması hedefleniyor. Geziye katılmak isteyenlerin etkinlik öncesinde belediyenin sitesinde yer alan formu doldurarak başvuru yapması gerekiyor.

2.jpg

KENT TURİZMİNE CAN SUYU: MİRAS ŞANTİYE GEZİLERİ

Büyükşehir Belediyesi, kent turizmini canlandırmak amacıyla önemli bir adım atarak "Miras Şantiye Gezileri" adı altında bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlik kapsamında, şehrin önemli tarihi mekânlarında sürdürülen restorasyon çalışmaları vatandaşlarla buluşturulacak. Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıkan bu geziler, katılımcılara şehrin tarihine ve geçmişine yakından tanıklık etme fırsatı sunacak.

4.jpg

UZMANLAR EŞLİĞİNDE GEÇMİŞE YOLCULUK

Etkinlik uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi gibi tarihi mekânları gezerken, buralarda yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler. Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Şantiyesi 09:30-10:30 saatleri arası, Ankara Kalesi Şantiyesi ise 10:30 -11:30 saatleri arası gezilecek. Bununla birlikte hem Ankara’nın zengin tarihi mirası korunması hem de vatandaşların bu mirasa olan ilgisi artırılması hedefleniyor.

1-003.jpg

CANLI RESTORASYON İZLENİMİ

23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek olan bu gezi, katılımcılara tarihi dokuyu yakından inceleme ve restorasyon süreçlerini yerinde gözlemleme imkânı sunacak. Bu tür etkinliklerin kent turizmine katkı sağlaması ve vatandaşların kültürel mirasa olan ilgisini artırması hedefleniyor. Geziye katılmak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.