Başkan Hüseyin Can Güner, Çankaya’da tüm yetkileri kendi elinde topluyor

Başkan Hüseyin Can Güner, Çankaya’da tüm yetkileri kendi elinde topluyor
Çankaya Belediyesi’nde Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası ve BM ile yürütülecek hibe ve fon programlarındaki yetkiler Başkan Hüseyin Can Güner’e devredildi. Daha önce bu görev Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülüyordu.

Çankaya Belediye Meclisi, Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası ve BM ile yürütülecek hibe ve fon programlarındaki yetkilerin, Başkan Hüseyin Can Güner’e devredilmesi kararını onadı. Daha önce bu görev Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülüyordu.

1-003.jpg

TÜM YETKİ BAŞKANA VERİLDİ

Ağustos ayı Meclis kararında şu ifadelere yer verildi:

“Belediye Meclisimizin Ağustos dönemi 01.08.2024 tarihli, birleşiminde; Belediyemizin hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi için kurumlar ve ülkeler arası bilgi ve deneyim paylaşımı yoluyla kurumsal kapasitenin arttırılması, yenilikçi yöntemlerin uygulanması ve fon kaynaklarının kullanılması amacıyla Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler ve benzeri uluslararası kaynaklı ve bakanlıklar tarafından sağlanan hibe ve fon programlari gibi ulusal kaynaklı teklif çağrıları için proje geliştirme, bununla ilgili iletişim, işbirliği, ortak bulma, kayıt, akreditasyon ve nihai teklifin başvurusu ve projelerin uygulanmasında; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinde "Belediye, Belediye Meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; Belediye Başkanının görev ve yetkilerini belirleyen 38. maddeleri gereği, protokol imzalama yetkisinin Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Can Güner'e verilmesi hususunda hazırlanan teklifinin aynen kabulüne, Meclise katılanların oybirliğiyle karar verildi”

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.