Ayaş Belediyesi’ne SGK icrası: İzzet Demircioğlu’ndan açıklama geldi

Ayaş Belediyesi’ne SGK icrası: İzzet Demircioğlu’ndan açıklama geldi
SGK prim alacakları için Ayaş Belediyesi’ni icraya verdi. Ayaş Belediye Başkanı CHP’li İzzet Demircioğlu, 33 milyon TL borçları olduğunu ve bunun tamamının önceki AK Parti dönemine ait olduğunu ileri sürerek “takdir hemşerilerimin” dedi.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam borcu 96 milyar liraya ulaştı. Bu borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu bildirildi. Borçların tahsilatı için harekete geçen SGK, belediyelere icra tebligatlarını göndermeye başladı.

Prim borcu olan belediyelere icra tebligatları göndermeye başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ayaş Belediyesi’nin borçlarını da işleme koyduğu belirtildi. SGK’dan icra geldiğini söyleyen Ayaş Belediyesi Başkanı CHP’li İzzet Demircioğlu, 33 milyon TL borçları olduğunu ve bunun tamamının önceki AK Parti dönemine ait olduğunu ileri sürdü.

izzet-demircioglu.jpg

“TAKDİRİ HEMŞERİLERİME BIRAKIYORUM”

Ayaş Belediyesi Başkanı İzzet Demircioğlu, icralık borçlara yönelik yaptığı açıklamada, "Ayaş Belediyemizin 31 Mart itibariyle CHP'nin göreve geldiği tarihten önceki AK Partili yönetimden kalan 22 milyon TL SGK borcu ve 11 milyon TL vergi borcu bulunmaktadır. Şimdi SGK’dan ve vergi borçlarından belediyemize icra geldi. Takdirini sevgili Ayaş’lı hemşerilerimize bırakıyoruz" dedi.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇTİ

31 Mart 2023’te gerçekleşen yerel seçimlerde Ayaş Belediyesi’nin yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçmişti. Seçimi yüzde 43 oyla CHP adayı İzzet Demircioğlu kazanmıştı. AK Parti adayı Mehmet Yüksel Kirazdibi ise yüzde 33 oyda kalmıştı. Ayaş Belediye Başkanlığı seçimlerini 2019 ve 2014 seçimlerinde AK Parti adayları kazanmıştı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.