Ankaralılar tarihe şahitlik edecek: Geziler başlıyor

Ankaralılar tarihe şahitlik edecek: Geziler başlıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Arslanhane Camii ve Gordion Antik Kentine gezi düzenleyecek. Ücretsiz gezi sayesinde başkentliler tarihe şahitlik edecek.

Yaptığı kültürel etkinliklere, bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, yarın UNESCO tarafından 2023 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Arslanhane Camisi ve Gordion Antik Kentine gezi düzenleyecek. UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri sayesinde başkentliler, Ankara tarihini yakından tanıma fırsatı bulacak. Vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği geziye, rehberler eşlik edecek.

aslanhane-camii.jpg

GEZİ ARSLANHANE CAMİİ’DE BAŞLAYACAK

Yarın gerçekleşecek olan UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri, Ulus Metrosu İstiklal Çıkışı’nda başlayacak. 09.15-15.00 saatleri arasında düzenlenecek olan gezi kapsamında, Ankara Kalesi’nin eteklerinde bulunan ve geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edilen Arslanhane Camii ve Polatlı’da yer alan Gordion Antik Kenti ziyaret edilecek. İlk rotası 13. yüzyılda inşa edilen ve Anadolu Selçuklu döneminin önemli eserlerinden biri olan Arslanhane Camii’de başlayacak gezide, yapının hikâyesi anlatılarak, yakından tanıması sağlanacak.

gordion-antik-kenti.jpg

İKİNCİ DURAK “GORDİON ANTİK KENTİ”

Başkentin önemli ilçelerinden birisi olan Polatlı, gezinin ikinci rotası olacak. Ankara’nın tarihi zenginlikleri arasında bulunan Gordion Antik Kenti, başkentlilerin yeni gözde gezi durakları arasında yerini alıyor. 2023 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan Gordion Antik Kenti, ziyaretçilere tarihin derinliklerine yolculuk yapma fırsatı sunacak. 4 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan Gordion Antik Kenti tarih meraklılarını cezbedecek.

aslanhane-camii-2.jpg

ÜCRETSİZ OLARAK GEZİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek gezilerde, başkentlilere uzman rehberler eşlik edecek. Tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek isteyen başkentliler, gezilere ücretsiz olarak katılabilecek. Katılım sağlamak isteyen vatandaşlar, (0312) 507 37 80 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alarak yerlerini ayırtabilecek. Başkent’in tarihine yakından tanıklık etmek isteyen herkes için keyifli ve öğretici bir gezi deneyimi sunacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.