Ankaralı balıkçılar büyük yarışmaya gün sayıyor

Ankaralı balıkçılar büyük yarışmaya gün sayıyor
Ankara Kızılcahamam Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması’na geri sayım başladı. Pazar günü Kızılcahamam Kırköy Göleti’nde gerçekleşecek yarışmada büyük ödül için yarışılacak.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması’na geri sayım başladı. 22 Eylül’de Kızılcahamam Kırköy Göleti’nde gerçekleşecek yarışma da, amatör balıkçılar oltalarını atarak, büyük ödül için yarışacaklar. Saat 09.00’da başlayıp 16.00’da sona erecek yarışmada, balıkçılar en büyük balığı yakalamak için kıyasıya mücadele verecek. Kura ile belirlenecek alanlarda avlanacak olan balıkçılar, gün sonunda birbirinden değerli hediyelerin sahibi olacak.

1-002.jpg

SAZAN BALIĞI AVLANACAK

Düzenlenen 1. Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması’nda sadece sazan balığı avlanacak. Avlanacak balığın boyunun en az 40 cm olmaması durumunda, ölçünün altında kalan balıklar değerlendirmeye alınmayarak, suya geri bırakılacak. Yarışmacılar, önceden tespit edilen ve numaralandırılan avlanma bölgelerinden birini kura ile çekerek bu bölgede yarışacak. Jüri heyetinin ve gözetmenlerin gözetiminde ilerleyecek yarışmaya uymayan katılımcılar, diskalifiye edilerek, yarışma alanından çıkarılacak. Üç kez uyarı alan yarışmacı diskalifiye edilecek.

3.jpg

AVA 2 OLTA İLE ÇIKACAK

Yarışmaya katılım sağlayacak olan balıkçılar, avlarına iki olta ile çıkacak. Yarışmada, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından belirlenen yemlerin haricinde herhangi bir yem kullanılamayacak. Yarışmacıların dışında kimsenin giremeyeceği avlak alanına gelen misafirler, yarışmacılarla yalnızca avlak alanı dışında görüşebilecek. Bunun yanı sıra katılımcılar da dâhil herhangi birinin ateş yapması kesinlikle yasak.

SESE İZİN VERİLMEYECEK

Yarışma bölgesinde ateş yakmak, keyif verici maddeler kullanmak yasak olup, bağırma veya yüksek sesle konuşmak gibi davranışların yapılmasına izin verilmeyecek. Bunun yanı sıra yarışmacıların da yarışma esnasında sessiz olması hem kendilerinin odaklanmaları hem rakibinin konsantresini dağıtmaması hem de balığın oltaya takılması açısından büyük önem taşıyor.

YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara birbirinden değerli ödüller verilecek. Birinci olan yarışmacı, deniz tutkunlarının gözdesi olan, tam 6 bin TL değerindeki profesyonel Mitchell marka olta takımına sahip olacak. İkinci olan yarışmacı yine aynı marka olan 5 bin TL değerinde üstün performans sunan olta takımını kazanacak. Üçüncü olan yarışmacı ise 4 bin TL değerinde, kaliteli ve dayanıklı bir olta takımı ile ödüllendirilecek. Ödüller, kazanana yalnızca unutulmaz bir başarı değil, aynı zamanda ileri ki yıllarda başarılı bir seviyede balıkçılık deneyimi yaşatacak bir ekipman sunmuş olacak. Sadece ilk 3 değil, yarışmaya katılım sağlayan tüm yarışmacılara, özel olarak hazırlanan şık ve anlamlı plaketi sunulacak. Bunun yanında organizatörler tarafından özenle seçilen sürpriz hediyeler de katılımcıları bekliyor olacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.