Ankara'da kentsel dönüşüm: Kura yapılacak

Ankara'da kentsel dönüşüm: Kura yapılacak
Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için heyecan sürüyor. Derbent ve Dutluk mahallelerindeki hak sahipleri için konut kura çekimi yapılacak.

ABB tarafından yürütülen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Derbent ve Dutluk mahallelerindeki konutlar için hak sahiplerine yönelik kura çekimi yapılacak. Kura çekimine katılmak için yapılacak başvurular, 27 Eylül 2024'e kadar Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi'ne veya Mamak Koordinasyon Merkezi'ne yapılabilecek. Kura sonrası hak sahiplerine, zemin katlarda 80-120 metrekare, üst katlarda ise 100 metrekarelik konutlar tahsis edilecek. Kura sonuçları, belediyenin resmi kanalları üzerinden duyurulacak.

1-003.jpg

MAMAK’TA HAK SAHİPLERİ İÇİN KURA ÇEKİMİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Derbent ve Dutluk mahallelerinde yer alan inşaatlar için kura çekimi yapılacağı duyuruldu. Proje dahilinde yer alan 52117 ada 1 parsel ve 52257 ada 4 parseldeki binaların zemin ve üst katlarında yer alan konutlar için hak sahipleri, belirlenen tarihlerde kura çekimine katılacak. Zemin katlarda 80 metrekare ve 120 metrekare, üst katlarda ise 100 metrekarelik konutların hak sahiplerine tahsis edileceği belirtildi.

3-001.jpg

SON TARİH 27 EYLÜL

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahibi olan vatandaşların kura çekimine katılabilmesi için başvuru süreci devam ediyor. Başvuru işlemleri, 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 17.00'ye kadar kabul edilecek. Başvurular, Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi'nde bulunan Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi'ne yapılabileceği gibi, Üreğil Mahallesi'nde yer alan Mamak Koordinasyon Merkezi'ne de yapılabilecek. Başvuru sırasında hak sahiplerinden kimlik bilgileri ile gerekli evraklar istenecek. Bu süreçte, vatandaşların evraklarını eksiksiz ve doğru şekilde teslim etmeleri önemli, aksi takdirde başvurular işleme alınmayacak. Ayrıca başvuruların bizzat yapılması gerektiği, veraseten yapılacak başvurularda ise tüm hissedarların onayının alınmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

BELİRLENEN ADRESLERDE GERÇEKLEŞECEK

Kura çekimi, başvuruların tamamlanmasının ardından yetkililer tarafından belirlenecek bir tarihte yapılacak. Bu çekimler, hak sahiplerinin adil bir şekilde konutlarına kavuşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek. Zemin katlarda 80 metrekare ve 120 metrekarelik, üst katlarda ise 100 metrekarelik konutlar hak sahiplerine tahsis edilecek. Hak sahiplerinin kura çekimine katılımı büyük önem taşırken, süreç sonrasında kazanan kişilere konutların teslim edilme aşamaları ile ilgili bilgilendirme yapılacak. Kura sonuçları, başvuru yapılan merkezler aracılığıyla ve belediyenin resmi kanalları üzerinden de duyurulacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.