Ankara'da ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtılacak

Ankara'da ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtılacak
Ankara Büyükşehir sosyal yardım alan ailelere bedava kömür dağıtacak. Büyükşehir’e kömür satışı yapmak isteyen işletmeler, gerekli belgeleri 27 Eylül’e kadar teslim ederek başvuruda bulunabilecek.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelere kömür satışı yapmak isteyen işletmelere yönelik bir duyuru yayımladı. Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi'ne sahip işletmeler, gerekli belgeleri 27 Eylül 2024'e kadar Sosyal Yardımlar birimine teslim ederek başvuruda bulunabilecek. Vergi levhası, imza sirküleri, kimlik fotokopisi gibi belgelerin yanında, ortaklık yapısındaki işletmelerin her ortağın kimlik ve imza beyannamesini sunmaları gerekecek. Başvurular vekaletname ile yapılacaksa hem işyeri sahibinin hem de vekilin kimlik ve imza belgeleri istenecek.

1.jpg

ABB’DEN KÖMÜR SATIŞI DUYURUSU

Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelere yönelik kış döneminde yapılacak kömür yardımı çerçevesinde, kömür satışı yapmayı düşünen işletmelere yönelik bir duyuru yaptı. Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi’ne sahip olan işletmeler, kömür satışı yapabilmek için gerekli belgeleri tamamlayarak 27 Eylül 2024 tarihine kadar Etlik Osmanlı İş Merkezi'nde bulunan Sosyal Yardımlar birimine başvuruda bulunabilecek. Başvurular, mesai saatleri içerisinde kabul edilecek ve bu süreçte işletmelerin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Bu başvuru sonucunda işletmeler, belediye tarafından belirlenen sosyal yardım alan ailelere kömür satışı yapma hakkı elde edecek.

2.jpg

YENİ KAYIT OLACAKLAR DİKKAT

Yeni kayıt yaptıracak işletmelerin, başvuru sırasında belirli belgeleri sunmaları gerekiyor. İşletmeler, vergi levhası, imza sirküleri, kimlik fotokopisi, faaliyet belgesi veya bağlı bulundukları meslek odasından aldıkları oda kayıt belgesiyle başvuruda bulunacaklar. Ayrıca, kömür satışı yapabilmeleri için Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi ve işletme kaşesi de talep edilen belgeler arasında yer alıyor. İşyeri ortaklık yapısına sahip işletmeler ise, her ortağın kimlik fotokopisi ve imza beyannamesi veya imza sirkülerini başvuru sırasında teslim etmesi gerektiği belirtildi.

4.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru işlemlerinin vekaletname ile yapılması durumunda hem işyeri sahibinin hem de vekil olarak tayin edilen kişinin kimlik fotokopileri ve imza beyannameleri başvuru dosyasına eklenmesi gerektiği belirtildi. Bu belgeler eksiksiz sunulmadığı takdirde başvuru süreci geçerli sayılmayacağını belirten ABB, vekaletle başvurulacak durumlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Süreç hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine ait numara üzerinden iletişime geçebilirler.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.