Ankara Etimesgut'ta atık toplama seferberliği: Erdal Beşikçioğlu'ndan yeni adım

Ankara Etimesgut'ta atık toplama seferberliği: Erdal Beşikçioğlu'ndan yeni adım
Temizlik hizmetlerinde yenilikçi bir adım atan Etimesgut Belediyesi, “Akıllı Sistem Atık Toplama” uygulamasını başlattı. Belediyenin atık toplama süreçlerinin daha verimli ve hızlı hale geleceği uygulama, Şehit Osman Avcı Mahallesi'nde hayata geçirildi.

Araç-gereç, donanım ve personel açısından güçlü bir altyapı ile sürdürdüğü temizlik hizmetlerinde atıklarla mücadelesine devam eden Etimesgut Belediyesi, “Akıllı Sistem Atık Toplama” uygulaması ile temizlik hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyor. Pilot uygulamanın ilk adımı, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun katılımıyla Eryaman’da bulunan Şehit Osman Avcı Mahallesi'nde başladı.

2-002.jpg

VERİMLİ ATIK TOPLAMA GERÇEKLEŞTİREBİLECEK

Etimesgut Belediyesi tarafından hayata geçirilen yenilikçi Akıllı Atık Toplama projesi, atık konteynerleri ve araçlarının kapasitesini optimize ederek zaman kaybını minimuma indirecek. Proje kapsamında konteynerlere yerleştirilen sensörler ve kameralar aracılığıyla doluluk oranları anlık olarak takip edilecek. Bu sayede, araç operatörleri konteynerlerin doluluk durumunu izleyebilecek ve en uygun rotayı belirleyerek daha hızlı ve verimli bir atık toplama süreci gerçekleştirebilecek.

“YENİ BİR BOYUT KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Temizlik hizmetlerine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “Uzun zamandır Başkan Yardımcılarım ve Temizlik İşleri Müdürümüz ile daha temiz bir “Etimesgut” için neler yapabiliriz noktasında yenilikçi bir sistem olan “Akıllı Atık Toplama Sistemini” uygulamaya karar verdik” dedi.

Proje ile temizlik hizmetlerine çevreye duyarlı bir boyut kazandırmayı hedeflediklerini belirten Beşikçioğlu, “Bu projemiz ile maliyetlerimizi düşürmek, kaynak kullanımını optimize ederek atık miktarını azaltmak ve daha pek çok sebepten ötürü çevre dostu bir gelecek için vermiş olduğumuz temizlik hizmetlerimize yeni bir boyut kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATIYORUZ”

Eryaman Şehit Osman Avcı mahallesinde Akıllı Atık Toplama Sisteminin ilk pilot uygulamasını yerinde inceleyen Beşikçioğlu, “Daha temiz ve yaşanabilir bir Etimesgut için ilçemize hizmet ediyoruz. Bu kapsamda “Akıllı Atık Toplama” uygulaması ile çöp konteynerlerinin kokusu ve birikimi engellenerek İlçe estetiği ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyoruz” diye konuştu. Bu konuda birçok araştırma yaptıklarını sözlerine ekleyen Beşikçioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tasarruf sağlayarak temiz bir çevre oluşturmak adına çok amaçlı olan çevre temizlik aracını uygulamamıza dahil ederek; güvenlik, yüksek verimlilik, düşük maliyet, ergonomik kullanım ve ileri teknoloji ile halkımızda memnuniyet oluşturacağımıza inanıyorum.”

KONTEYNER ALMA SÜRESİ 65 SANİYEYE DÜŞECEK

İlk pilot uygulama olan Atık Toplama Sistemi’nin Eryaman’da gerçekleştirilen uygulamasının her aşamasını inceleyen Beşikçioğlu, projenin detayları hakkında Temizlik İşleri Müdürü Ali Coşar’dan bilgi edindi. Coşar, akıllı sistem hakkında, “Bu yıkama sistemi ile konteynerlerin kullanım ömrü uzatılarak koku ile çevre kirliliği önlenmiş olacaktır. Tek bir araç ve tek bir operatör tarafından insan eli değmeden otomatik olarak daha hızlı, temiz ve güvenli bir şekilde tüm işlemler gerçekleştirilecektir” açıklamalarına yer verdi.

Coşar, ayrıca uygulamanın trafik yükü azalacağını, iş kazaları minimize edileceğini, hijyen sağlanarak halkımızın memnuniyeti arttıracağını dile getirdi. Uygulama, bilgisayar kontrollü joystick kumanda ile çift taraflı çalışabilme kabiliyeti, güvenlik, verimlilik ve konteyner alma süresi 65 saniyeye düşürülecek.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.