Ankara Büyükşehir Bayram’da mesai yapacak: İşte çalışma takvimi

Ankara Büyükşehir Bayram’da mesai yapacak: İşte çalışma takvimi
Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kurban Bayramı mesai takvimi belli oldu. ABB’den 3 daire başkanlığı, bayramın yaz ayına denk gelmesi ve sıcaklıkların yüksek olması sebebiyle bu sene ek mesai yapacak. İlçe belediyeleri ile koordineli çalışılacak.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ankara'da hazırlıklar devam ediyor. Yerel yönetimler sahadaki çalışmalarına ağırlık veriyor. Kurban kesim alanları, mezarlık ve camilerde bakım çalışmaları sürüyor. Bayram 16-19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bayram boyunca nasıl bir performans sergileyeceği merak edilirken, Belediye’nin çalışma takvimine İlk Sayfa muhabiri ulaştı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, mevsimin yaz ayına denk gelmesi ve sıcaklıkların yüksek olması sebebiyle ABB bu sene ek mesai yapacak.

GÖREV PAYLAŞIMI TEBLİĞ EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan tebliğ kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’na, belediyelere ve kaymakamlıklara görevleri iletildi. Bu sene içerisinde Cumhurbaşkanlığı yeni bir Yönetmelik daha yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hayvanların dini kurallara uygun kesilmesi, kurban olabilmesi için taşıması gereken vasıfları denetlemekten sorumlu tutuldu.

BÜYÜKŞEHİR, İLÇELER İLE TOPLANTIDA

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili aksiyon aldığı ve 25 ilçe belediyesinin yetkililerini toplantıya davet ettiği öğrenildi.

Belediyelerin 20’sinden toplantıya direkt katılım oldu. Merkez ilçelerde katılım güçlüyken, taşradaki bazı ilçelerde fireler yaşandı. Alınan kararlar personel yollayamayan belediyelere yazılı olarak iletildi.
25 ilçe belediyesine ait bütün satış ve kesim yerleri Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından listelendi.

PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi kurban alanlarının denetlenmesinden sorumlu olacak. ABB, hayvan satış yerlerini ve kurban kesim alanlarını kontrol edecek. Satış yerlerinin bayram öncesi, kesim yerlerinin ise bayram sonrası ilaçlanması ve atıkların toplanması ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı 3 Haziran’da ilçelerdeki ilgili müdürleri toplayarak personele eğitim verdi.

BAŞKANLARA BİZZAT GİDİLDİ

Zabıta Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı birimleri bayram öncesi ve sonrası denetimlerden sorumlu olacak. 3 dairenin başkanın bizzat katılımı ile bugün 13.00’te Karapürçek’de denetim icra edilecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, ilçe belediye başkanlarına bizzat ziyaret gerçekleştirdi. Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında iş birliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.

ATIKLAR İÇİN YOĞUN MESAİ

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı atık sakatatları toplayacak. İlçe belediyeleri ise organik atıkları toplayıp, kaba temizlik işlemini üstlenecek. Büyükşehir Belediyesi temizliklerin ardından günlük bazda kesim yerlerine ilaçlama yapacak.

Kaçak kesimleri önlemek için sahadaki denetimler artırıldı. Daire başkanları ile ilçe zabıta müdürlükleri koordineli çalışacak. Bayramın ilk günü oluşabilecek telefon trafiği ihtimaline karşı özel hazırlık yapıldı. Akyurt, Çubuk ve Kahramankazan’da kesim yapılan alanlar için ek tedbirler getirildi. İlçe belediyeleri, taşrada ev bahçesinde kesim yapacak vatandaşlar için ziyaret ve anons yöntemiyle atıkların usulüne uygun şekilde bertaraf edilmesi için çalışacak.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.