Altındağ E-İmar'a geçti: Kuruma gelmeye gerek kalmayacak

Altındağ E-İmar'a geçti: Kuruma gelmeye gerek kalmayacak
Altındağ Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “E-İmar” sistemine geçiş yaptı. Uygulama ile kağıt israfı ortadan kalkacak. Vatandaşlar kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “E-İmar” sistemine geçiş yaptı. Uygulama ile hem vatandaş hem belediye kazanacak. E İmar sistemi sayesinde belediyede kağıt israfı ortadan kalkarken, vatandaş kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

BAŞKAN YARDIMCISI DUYURDU

Altındağ Belediyesi, düzenlediği bir basın toplantısı ile E-imar sistemi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, Şair Baki Kültür Merkezi’nde düzenlediği “E-İmar Uygulamaları, Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı”nda sistemin detaylarını anlattı.

İLGİLİLERE BİR BİR ANLATILDI

Toplantıya İmar Müdürlüğü personeli ile müteahhitler, yapı denetim firmaları çalışanları, Belediye meclis üyeleri, mimarlar ve mühendisler katıldı.

e-imar.jpg

TÜRKİYE’DE İLK

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, E-İmar sistemine geçmiş olmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Bu uygulama sayesinde yapının imar durumundan ruhsat aşamasına kadar geçen süreçte hiç kağıt kullanılmayacağını anlatan Keleş’in verdiği bilgilere göre, böylelikle kağıt israfı ortadan kalkacak.
2024 yılı öngörülerine göre; yapılacak işlemlerde en az 8 bin 200 kişi kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yaklaşık 1 milyon 720 bin adet A4 çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Proje onay süreçlerinde yaklaşık 128 bin metre proje çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Bu sayede zamandan da tasarruf edilecek. Kırtasiye, ulaşım ve personel giderlerine bakıldığında yaklaşık 30 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.