Zübeyde Hanım Konukevi yenileniyor

Zübeyde Hanım Konukevi yenileniyor
Şehir dışından Onkoloji Hastanesi’ne gelen hasta ve hasta yakınlarına hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Zübeyde Hanım Konukevi yenileniyor. Bugüne kadar 235 bin kişiye hizmet veren konukevinin yepyeni yüzüyle eylül ayında açılması öngörülüyor.

2014 yılında açılmasıyla kanser tedavisi için Onkoloji Hastanesi’ne gelen hasta ve yakınlarının barınma sorununa çözüm olan Yenimahalle Belediyesi Zübeyde Hanım Konukevi tadilata alındı. Otel konforunda ve ücretsiz hizmetiyle hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlayan konukevinde meydana gelen yıpranma nedeniyle bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Bugüne kadar 235 bin kişiye hizmet veren konukevi, eylül ayında yenilenen yüzüyle tekrar faaliyete geçecek.

4-001.jpg

HUMMALI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Türkiye’nin ilk kanser hastanesi Ankara Onkoloji Hastanesi’ne şehir dışından tedavi için gelen hasta ve hasta yakınlarını misafir eden Yenimahalle Belediyesi Zübeyde Hanım Konukevi 2014 yılında açıldı. Açılışıyla birlikte hasta ve yakınlarının barınma sorununa çözüm olan konukevinde bugüne kadar 235 bin vatandaşa hizmet verildi. 10 yıllık süre zarfından yıpranan ve tadilat ihtiyacı doğan konukevinde alınan karar doğrultusunda bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında boyama, banyo ve tuvaletler, zemin fayansları, elektrik ve su tesisatları yenileniyor. Binanın dışında ise çevre ve bahçe düzenlemesi yapılıyor. Edinilen bilgilere göre 4 bin 600 metrekare alana sahip konukevindeki çalışmalarda çatı katındaki işlemler tamamlandı. İki ve üçüncü katta bakım onarım devam ediyor. Konukevinin bakım onarım işlemlerinin eylül ayında tamamlanması öngörülüyor.

3-001.jpg

3 AYA KADAR KONAKLANILABİLİR

2014 yılından önce şehir dışından gelen hasta ve yakınları, hastane bahçesindeki çadırlarda, banklarda ve araçlarda kalmak zorundaydı. Binanın yapımıyla birlikte otel konforunda, hijyenik ve ücretsiz konukevinde tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik seçeneklerde 60 hizmete sunuldu.

Konukevinde 3 öğün yemek servisiyle birlikte, TV odası, katlarda ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odaları, rehberlik birimi, yönetim birimi, mescidi ve otopark imkanı yer alıyor. Aktif kanser hastası olan vatandaşların konaklayabildiği konukevinde hastalığa göre kalma süresi 30 günden 3 aya kadar uzatılabiliyor. Kaydolmak isteyen hasta ve yakınlarından, hastalığı kanıtlayabilecek belgelerle 10 gün önceden başvurmaları isteniyor. Hazırlanan listeye göre vatandaşlar sırasıyla davet ediliyor. Ankara sınırları içinde ikamet edip de tedavi sürecinde konukevinde kalmak isteyen vatandaşlara yerinde tespit çalışmaları sonrası konaklama imkanı sağlanıyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.