Veterinerlerden Başkan Şahin'e veto: Siyaset başka, gerçekler başka

Veterinerlerden Başkan Şahin'e veto: Siyaset başka, gerçekler başka
Başkan Şahin’in köpekler için yaptığı popülist çağrıya hekimlerden yanıt geldi. TVHB Başkanı Murat Aslan, “Yakalama ekibiniz var mı? Postoperatif bakım imkanı var mı? En mühimi veteriner hekim istihdamı yapacak mısınız?” diyerek gerçek hayata dönüş yaptı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesi’nde görevlendirmek üzere gönüllü veteriner hekim ve veteriner tekniker görevlendirileceğini duyurdu. Şahin, sokak hayvanlarıyla birlikte güvenli bir şekilde yaşamayı öğrenmenin başlangıcını yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Mamak Belediyesi olarak, sokaktaki hiçbir canımızı ölüme terk etmek istemiyoruz. Onları kısırlaştırarak kontrol altında yaşatmak, onlara hak ettikleri hayatı sunmak istiyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Bu yüzden siz değerli veteriner hekimlerimize sesleniyorum: Önlüklerinizi giyin ve Mamak'a gelin!” dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Murat Aslan ise yanıt vererek, “Sayın Başkanım Elbette gelelim, bu süreçte elimizden geleni yapacağız. Ancak…” diyerek belediyenin imkanlarını ve şartları sordu.

1.jpg

MAMAKLILARLA BİRLİKTE YAŞAMASI İÇİN

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, sokaklarda yaşayan köpeklerin ilçenin bir parçası olduğunu belirterek, “Mamak Belediyesi olarak mevcut imkânlarımızla elimizden geleni yapıyoruz, bu kadar çok canlının sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Bu kampanya ile kısırlaştırılan köpekleri kontrol altına almayı ve onlara mama desteği sağlayarak Mamak'ta sokak hayvanlarıyla birlikte, güvenli bir şekilde yaşamayı öğrenmenin başlangıcını yapmayı hedefliyoruz.

Böylelikle tüm Mamaklı, sokak hayvanlarıyla birlikte, onların sokağa, kapısının önüne verdiği güveni ve sevgiyi hissederek yaşayacak. Halkımızın yarısı sokakta hayvan istemezken, diğer yarısı sokaktaki canlarımıza destek oluyor. Mamak Belediyesi olarak, sokaktaki hiçbir canımızı ölüme terk etmek istemiyoruz. Onları kısırlaştırarak kontrol altında yaşatmak, onlara hak ettikleri hayatı sunmak istiyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Bu yüzden siz değerli veteriner hekimlerimize sesleniyorum: Önlüklerinizi giyin ve Mamak'a gelin!” dedi.

2.jpg

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Binlerce etkileşim alan yazılı açıklamaya cevap veren Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan, “Sayın Başkanım Elbette gelelim, bu süreçte elimizden geleni yapacağız. Ancak; en önemli sorun yakalama, ekibiniz var mı? Postoperatif bakım imkanı var mı? Hepsinden önemlisi sürdürülebilir olması için bakımevini oluşturup veteriner hekim istihdamı yapacak mısınız?” cevabını verdi.

3.jpg

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Veli gündüz Şahin’in açıklamasına vatandaşlardan tepki gecikmedi. Vatandaşlar, “Sayın başkan Mamak sokaklarında köpekler grup geziyor, çocuklarımızı kovalıyorlar, yürümek mümkün değil. Halktan bu kadar kopuk olmayın, kısırlaştırdıktan sonra lütfen sokaklara değil barınaklara götürün. Yollar adım başı yemek artığı, mama ve grupça gezen köpeklerle dolu” yorumunu yaptı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.