Ulucanlar Cezaevi Müzesi ücretsiz gezilebilecek

Ulucanlar Cezaevi Müzesi ücretsiz gezilebilecek
Ankara’nın sembol yapılarından biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi ücretsiz gezilebilecek. Altındağ Belediyesi’nden müzeyle ilgili duyuru geldi. İşte detaylar…

Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir yeri olan ve Ankara’nın geçmişe ışık tutan müzeleri arasında bulunan Ulucanlar Cezaevi Müzesi ücretsiz gezilebilecek. Altındağ Belediyesi, Müzeler Haftası dolayısıyla 18 Mayıs Cumartesi günü Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Altındağ Belediyesi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda “Müzeler Haftası kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzemizi 18 Mayıs Cumartesi günü ücretsiz ziyaret edebilirsiniz” denildi.

ulucanlar.jpg

ZİYARETÇİLER İLK DEFA GÖRECEK

Müzeler Haftası kapsamında, Ulucanlar Cezaevi’nde geçmişte kullanılan ziyaretçi görüş kartlarının ilk kez vatandaşların görüşüne açılacağı belirtildi.

Müzede, 18-19 Mayıs tarihlerinde Mahmut Esat Güven’in cezaevinde kaleme aldığı ve anılarından oluşan “Tutsak Anılar” kitabını imzalayacağı duyuruldu. Ayrıca 18 Mayıs saat 14.00’te “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin gösterimi yapılacak.

ulucanlar-muzesi.jpg

ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

Normal zamanda Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezmek isteyenlerin tam bilet için 10 TL, öğrenci bileti için 4 TL ödemesi gerekiyor. Pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saatleri arasında açık olan müzeyi 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelliler ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.