Türkiye'nin sanayi haritası yayınlandı: Başkent firmaları güçleniyor

Türkiye'nin sanayi haritası yayınlandı: Başkent firmaları güçleniyor
Ankara merkezli sanayi kuruluşlarının ülke genelindeki dominasyonu artıyor. İSO tarafından açıklanan listede Ankara Sanayi Odası'na bağlı firmaların sayısı 2023 yılında 14'e yükseldi.

İstanbul Sanayi Odası, "Türkiye'nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu" sonuçlarını paylaştı. Verilere göre, Ankara Sanayi Odası üyesi firmalarındaki artış dikkat çekti.

iso-500.jpg

İSO İkinci 500’de yer alan kuruluşlar bağlı olduğu oda bilgilerine göre sıralandığında, yıllar itibarıyla sanayideki Anadolu ağırlığının arttığı görüldü. Ayrıca Türkiye’deki dağılımın daha dengeli bir gelişim gösterdiği dikkat çekti.

Öte yandan bir diğer dikkat çeken husus ise Ankara Sanayi Odası'na üye firmaların 2019 yılında 24'e çıkması oldu.

BAŞKENT SANAYİSİ GÜÇLENİYOR

Konuya ilişkin memnuniyetini ifade eden Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, başkent sanayisinin güçlenerek yoluna devam ettiğini kaydetti.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023 Araştırması’nda Ankara Sanayi Odası Üyesi firmaların sayısının bir önceki yıla göre artarak 12’den 14’e çıktığını ifade eden Ardıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk 500’deki 45 firmamız ile birlikte Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında toplam 59 firmamız yer aldı. Zorluklara rağmen üretim, istihdam ve ihracatla ülkemizin ekonomisine değer katan firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

"KURULUŞLARI VE EMEK VEREN ÇALIŞANLARI KUTLUYORUM"

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise listede yer alan tüm sanayi kuruluşlarını tebrik etti. Baran'ın açıklamasında şunlar yer aldı:

"İSO tarafından açıklanan İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesindeki Ankaralı firma sayısının 14 olmasından büyük memnuniyet duydum. Listede yer alan tüm sanayi kuruluşlarını ve bu kuruluşların her kademesinde emek veren çalışanlarını yürekten kutluyorum. Listeye girerek, ülkemiz sanayisinin taşıyıcı kolonlarını oluşturan, yatırım ve üretimle istihdam ve ihracata katkıları ile ülkemizin gelişimine katkı sağlayan ve geleceğine yön veren firmalarımızın başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.